Visit Us On FacebookVisit Us On TwitterVisit Us On Youtube

Dinkić uveren u uspeh novog aranžmana sa MMF-om (izvor Tanjug)

Objavljeno u Ekonomija

Objavljeno December 15, 2012 Nema komentara

dinkicMinistar finansija Mlađan Dinkić uveren je da će Vlada Srbije uspeti da ubedi Međunarodni monetarni fond (MMF) da je spremna za novi aranžman, jer je ove godine već pokazala da je sposobna da finansira funkcionisanje države i bez podrške Fonda.

Srbija u narednu godinu ulazi potpuno rasterećena straha od bankrota, koji je krajem jeseni pretio da ugrozi funkcionisanje države, rekao je Dinkić, ocenjujući da će rezultati u javnim finansijama biti daleko bolji od onoga što je Vlada planirala, a MMF očekivao do kraja godine.

Odgovarajući na pitanje da li je Srbija ispunila zahteve MMF-a za početak razgovora o novom aranžmanu, Dinkić je rekao RTS-u da je vlada dosta toga uradila i da je diskusija sa MMF-om, tokom njihovog boravka u Beogradu u oktobru, bila oko realnosti planiranih prihoda u budžetu za 2013. godinu.

“Činjenica da ćemo imati manji budžetski deficit u 2013. u odnosu na rebalans budžeta za 2012. godinu, daje sigurnost da će Vlada Srbije uveriti MMF da je naša zemlja spremna za novi aranžman kada njihove delegacija dođe na razgovore u Beograd”, kazao je on.

Dinkić je podsetio da će 2013. godine budžetski deficit biti duplo niži, izvoz iz Srbije porasti najmanje 25 odsto, a rast bruto domaćeg proizvoda planirana je na dva odsto, što bi trebalo da dovede do blagog porasta standarda građana.

Nema komentara

Trenutno nema komentara u vezi Dinkić uveren u uspeh novog aranžmana sa MMF-om (izvor Tanjug). Možda želite da dodate Vaš komentar ?

Ostavite komentar