Visit Us On FacebookVisit Us On TwitterVisit Us On Youtube

Izvinjenje SNS-a građanima Vranja (izvor Tanjug)

Objavljeno u Politika

Objavljeno December 31, 2012 Nema komentara

Iz srpske napredne stranke navode da će izboru lokalnih funkcionera centrala stranke u narednom periodu posvetiti neuporedivo veću pažnju.

SNS je saopštila da daje podršku svim državnim organima u obavljanju poslova iz njihove nadležnosti i demantovala navode predsednika okružnog odbora te stranke u Vranju Dragana Nikolića da će SNS tužiti medije koji su “preneli da je naprednjak palio automobile po Vranju”. 

Iz sedišta stranke u Beogradu navode da je “predsednik Okružnog odbora SNS iz Vranja Dragan Nikolić samoinicijativno izašao u javnost sa ishitrenom izjavom da će ta stranka tužiti sve medije koji su preneli da je ‘naprednjak palio automobile po Vranju'”. 

Nikolić je u izjavi novinarima rekao da je akcija policije i žandarmerije u kojoj su u Vranju uhapšena osmorica, među kojima i bivši odbornik SNS Miloš Mladenović, zbog sumnje da su palili automobile i objekte u tom gradu i ugrožavali javni red i mir “dobro osmišljena i režirana farsa” i najavio tužbe protiv medija koji su o toj akciji tendenciozno izveštavali. 

U saopštenju SNS je istaknuto da stranka ne smatra da je akcija hapšenja od pre tri dana velika sramota i blamaža za sve službe koje su u njoj učestvovale, već da je sramota što je takvog čoveka imala na odborničkoj listi. 

“Naprednjaci daju podršku svim državnim organima u obavljanju poslova iz njihove nadležnosti i pozivamo medije da uvek slobodno i u skladu sa novinarskim kodeksom informišu građane Srbije”, istaknuto je u saopštenju. 

Pripadnici Žandarmerije i Kriminalističke policije, u saradnji s pripadnicima Policijske uprave u Vranju, u petak su uhapsili osam osoba osumnjičenih da su u poslednje dve godine zapalili dvadesetak putničkih automobila, više ugostiteljskih objekata, pozorište “Bora Stanković” u Vranju i da su u više navrata ugrožavali javni red i mir. 

Protiv osam uhapšenih istražni sudija Osnovnog suda u Vranju juče je odredio pritvor u trajanju do osam dana, potvrdio je portparol Osnovnog suda Srboljub Milosavljević. 

On je rekao da je istražni sudija Osnovnog suda u Vranju Stojil Stanković pritvor odredio Milošu Mladenoviću zvanom Žaba (25), Milošu Anđelkoviću zvanom Anđel (25) , Velimiru Vukoslavoviću (24), Milošu Cvetkoviću zvanom Banjurac (23), Božidaru Stojanoviću zvanom Boža Karadnik (26), Dejanu Nikoliću zvanom Kantar (33), Milošu Popoviću zvanom Patman (23) i Savi Stankoviću.

Nema komentara

Trenutno nema komentara u vezi Izvinjenje SNS-a građanima Vranja (izvor Tanjug). Možda želite da dodate Vaš komentar ?

Ostavite komentar