Visit Us On FacebookVisit Us On TwitterVisit Us On Youtube

Nagradni literarni konkurs povodom 135 godina od oslobodjenja od Turaka

Objavljeno u Kultura

Objavljeno December 28, 2012 1 komentar

Povodom obeležavanja 31. januara i 135 godina od oslobođenja Vranja od Turaka, Grad Vranje i Kancelarija za mlade raspisuju nagradni literarni konkurs za učenike od 5 – 8. razreda osnovnih škola i od 1 – 4. razreda srednjih škola sa teritorije Grada Vranja, na temu “Čika Mita mene pita: pamtiš li me, potomče?”. Cilj konkursa je: podizanje svesti mladih o značaju borbe protiv Turaka, do konačnog oslobođenja Vranja 1878. godine. Radove, u formi proza i poezija, treba dostaviti Kancelariji za mlade . Rok za slanje radova je sreda, 23. januar 2013. godine.Proglašenje najboljih radova u kategoriji osnovnih i srednjih škola i dodela nagrada biće organizovani 28. januara, u sklopu obeležavanja Dana Grada.

1 Comment

Trenutno ima 1 komentar u vezi Nagradni literarni konkurs povodom 135 godina od oslobodjenja od Turaka. Možda želite da dodate Vaš komentar?

  1. Lep konkurs,lepa tema.Ne znam samo zasto je ogranicen na decu iz Vranja,a ne na decu iz cele Srbije? Predlog,neka ubuduce konkurs bude u vise kategorija i za decu i za odrasle i neka bude otvoren za sve stanovnike Srbije. Pozdrav iz Rume.

Ostavite komentar