Visit Us On FacebookVisit Us On TwitterVisit Us On Youtube

Usvojen prostorni plan za južni tok

Objavljeno u Ekonomija

Objavljeno December 15, 2012 Nema komentara

BACEVICNa međunarodnom tenderu, kako se ističe, trebalo bi da se pronađe ozbiljan strateški partner Galenike i obezbedila sigurna budućnost za tu kompaniju, koja je trenutno u državnim vlasništvu.

Kako se navodi, Prostorni plan područja posebne namene “Južni tok” predstavlja osnov za donošenje zakona o utvrđivanju javnog interesa za eksproprijaciju nepokretnosti radi izgradnje transnacionalnog gasovoda “Južni tok”.

 Uredbu o prostornom planu za “Južni tok” predložilo Ministarstvo prirodnih resursa, rudarstva i prostornog planiranja, dok je, kako se ističe, Republička agencija za prostorno planiranje, koja je u nadležnosti tog ministarstva, koordinisala obrađivače i u najkrećem roku uradila taj prostorni plan”.

 “Profesionalni pristup u izradi ovog kapitalnog dokumenta za Srbiju, ogleda se u izboru obrađivača – Instituta za arhitekturu i urbanizam Srbije i Javnog preduzeća Zavod za urbanizam Vojvodine”, navodi se u saopštenju.

Ministarstvo je preko Republičke agencije za prostorno planiranje kordiniralo rad ove dve značajne institucije, što je rezultiralo usvajanjem uredbe.Ministar prirodnih resursa, rudarstva i prostornog planiranja Milan Bačević ocenio je da će Srbija izgradnjom tog gasovoda postati regionalna energetska sila i da na taj način jača svoj politički i geostrateški značaj.

 “Izgradnjom gasovoda ‘Južni tok’ Srbija, pored stabilnog energetskog sistema, dobija mogućnost dalje distribucije gasa ka Republici Srpskoj i Hrvatskoj”, rekao je on.

 Prema rečima Bačevića, imajući u vidu značaj tog projekta, Ministarstvo prirodnih resursa, rudarstva i prostornog planiranja će aktivno učestvovati u svim fazama njegove realizacije.

Nema komentara

Trenutno nema komentara u vezi Usvojen prostorni plan za južni tok. Možda želite da dodate Vaš komentar ?

Ostavite komentar