Visit Us On FacebookVisit Us On TwitterVisit Us On Youtube

DNK oružje koje obeležava kriminalce

Objavljeno u Zanimljivosti

Objavljeno January 28, 2013 Nema komentara

PistoljU Velikoj Britaniji kompanija  Selectamark izmislila je oružje koje ispaljuje male kuglice koje su napunjene DNK uzorcima, a sami uzorci su proizvedenim u laboratoriji.Dnk uzorak ispaljen iz ovakvog oružja to jeste kuglice na kriminalcima ostaju prisutni danima i sedmicama,tako da ih je lako ako ih pogodi ovakva kuglica kasnije ih je veoma lako identifikovati.

Ovo novo zanimljivo oružje zove se SelectaDNA sistem velike brzine, oružej ne nanosi fizičke povrede.Ovakvo DNK oružje je jako korisno policiji u situacijama gde dolazi do poteškoća da se uhvate kriminalci tj mete na mestu kriminalnog događaja na primer kod nasilnih protesta.

 “U kontaktu sa metom,jedinstveno kodiran rastvor SelectaDNA oružje ostavlja sintetički DNK uzorak koji će u budućnosti omogućiti policiji da potvrde ili oslobode nekoga kao osumnjičenog. Ovo DNK  oružje se može koristiti kao dokaz za hapšenje kao i samo podizanje optužnice”,izjavio je Andrew Knights, direktor britanske firme Selectamark koja se bavi razvojem naoružanja.

Selectamark takođe nudi u svojoj prodaji i puške i pištolje opremljene sistemom SelectaDNA .Iz Selectamarka na kraju dodaju i to da iz ovakve vrste naoružanja ispaljena DNK kuglica ima domet od 30 do 40 metara dok u sam pištolj može  da stane 20 kuglica.

Nema komentara

Trenutno nema komentara u vezi DNK oružje koje obeležava kriminalce. Možda želite da dodate Vaš komentar ?

Ostavite komentar