Visit Us On FacebookVisit Us On TwitterVisit Us On Youtube

Poskupljenje struje od februara

Objavljeno u Društvo

Objavljeno January 19, 2013 Nema komentara

Od februara struja će poskupeti za deset ili dvanaest odsto, rekla za RTS ministarka energetike Zorana Mihajlović. Prema napravljenim socijalnim kartama, 400.000 domaćinstava moći će besplatno da koristi struju i gas, istakla Mihajlovićeva.

Ministarka energetike Zorana Mihajlović najavila je da će od februara građani Srbije morati da izdvoje više para za račune električne energije, pošto će struja poskupeti za deset ili dvanaest odsto.
Koliko će tačno struja poskupeti još se ne zna, pošto su u toku pregovori Ministarstva i Agencije za energetiku.

“Nikada ne licitiram procentima. Trenutno se rade analize i konačnu cenu odrediće Agencija za energetiku. Mi smo tu samo nadzorni faktor, ali verujem da će to biti u opsegu od deset do dvanaest odsto”, rekla je Mihajlovićeva gostujući u Dnevniku RTS-a.

Mihajlovićeva je istakla da se čekalo sa poskupljenjem dok se ne završe socijalne karte i novi tarifni sistem.

“Socijalne karte su završene i uredba će ovih dana biti na sednici Vlade i na osnovu nje će 400.000 domaćinstava koja su socijalno ugrožena moći da besplatno koriste struju i gas”, istakla je ministarka i dodala da će po novom tarifnom sistemu električnu energiju najskuplje plaćati oni koji se greju na struju.

Nov tarifni sistem podrazumeva i manje sati jeftinije struje tokom noći.

Prema njenim rečima, umesto odnosa cene jedan prema četiri, jeftinije i skuplje struje, odnos će biti odnosima jedan prema tri ili jedan prema dva.

Nema komentara

Trenutno nema komentara u vezi Poskupljenje struje od februara. Možda želite da dodate Vaš komentar ?

Ostavite komentar