Visit Us On FacebookVisit Us On TwitterVisit Us On Youtube

Probudila se i ne može da se seti ćerke

Objavljeno u Zanimljivosti

Objavljeno January 30, 2013 Nema komentara

Zena-izgubila-pamcenjeŠanda Ruš iz SAD-a probudila se jednog jutra i više ničega nije mogla da se seti, 30 godina njenog života bilo je izbrisano. Gubitak pamćenja uništio joj je brak, a ćerkici je tek nakon četiri godine rekla za problem koji ima.

Šanda Ruš iz Virdžinije iz SAD-a već godinama pati od multiple skleroze. Koliko ova – mnogima naizgled bezazlena bolest –  može da bude opasna, svedoči njeno iskustvo iz 2005. godine kada se jednog dana probudila i nije sećala 30 godina svog života.

Žena, koja je odjednom izgubila pamćenje, nije imala predstavu ko su ljudi u njenom domu: i muž i ćerka su za nju bili potpuni stranci.

Sada u izjavi za medije Šanda govori o paklu u kome se našla, tokom koga je preživela razvod i tokom kojeg je morala da svakodnevno čita novine i da se uključi na društvene mreže kako bi mogla da nauči da ponovo komunicira sa ljudima.

– Bukvalno sam učila sve ponovo kao dete. Morala sam da naučim da pišem da čitam, da komuniciram sa ljudima, sve – ističe danas ova majka.

U trenutku kada je izgubila pamćenje njena devojčica je imala samo 19 meseci. Tek kada je napunila četiri godine, majka joj je objasnila sa kakvim problemom se suočava.

I nakon skoro osam godina njen gubitak pamćenja je za lekare i dalje misterija.

– Multiple skleroza joj je dijagnostifikovana 2004. godine, a nedugo potom je na trenutke gubila vid i patila od ukočenosti ruku  – rekao je njen doktor Avindra Nat.

– Njen gubitak pamćenja možemo jedino prepisati kombinaciji lekova koje je uzimala, pošto je moguće da su oni izazvali neki kontraefekat koji je rezultirao amnezijom – dodao je lekar.

Izvor: Telegraf

Nema komentara

Trenutno nema komentara u vezi Probudila se i ne može da se seti ćerke. Možda želite da dodate Vaš komentar ?

Ostavite komentar