Visit Us On FacebookVisit Us On TwitterVisit Us On Youtube

U Ohridu napravili riblju čorbu za ginisa od 3.300 litara!

Objavljeno u Zanimljivosti

Objavljeno January 29, 2013 Nema komentara

Riblja-corbaOhridski profesori i učenici Srednje ugostiteljske škole “Vančo Pitošeski” su upisani  u Ginisovu knjigu rekorda.Za upisivanje u Ginisovu knjigu rekorda makedonci iz Ohrida su zaslužili time što su napravili riblju čorbu od 3,3 tone!

Za pripremu najveće riblje čorbe na svetu makedonci su utrošili 500 kilograma lososa,200 kilograma oslića kao i 150 kilograma kalifornijske pastrmke,uz dodatak 140 kilograma šargarepe,50 kilograma celera,20 kilograma paškanata,110 kilograma ulja,100 kilograma brašna,200 veza peršuna i 20 kilograma začina i soli.Prethodni rekord riblje čorbe je iznosio je 3.024 litara riblje čorbe

Od 3,3 tone težine riblje čorbe stanovnici Ohrida su dobili 11.000 porcija riblje čorbe za koje je potrošena  četiri metra kubnih drva. Da bi sve bilo po prvilima Ginisa sam događaj pravljenja riblje čorbe je snimljen,a svi podaci o ribljoj čorbi stavljeni na papir,koji je overen kod notara.

Blaže Jordanovski koji adi kao profesor kuhanja u Srednjoj ugostiteljskoj školi kaže da su pripreme za gigantsku riblju čorbu počele još pre mesec dana,a da je samo spremanje počelo u petak, čišćenjem ribe i povrća.Ok je za narednu godinu ovaj profesor je najavio novi Ginisov rekord.

Nema komentara

Trenutno nema komentara u vezi U Ohridu napravili riblju čorbu za ginisa od 3.300 litara!. Možda želite da dodate Vaš komentar ?

Ostavite komentar