Visit Us On FacebookVisit Us On TwitterVisit Us On Youtube

Zbog novog zakona 1500 instruktora će ostati bez posla

Objavljeno u Društvo

Objavljeno January 10, 2013 1 komentar

Posle 25. januara, kada se završava obuka za vozače po starom sistemu, u Zajednici auto-škola tvrde da će mnoge škole morati da se ugase, jer nema dovoljno novih polaznika. Stručnjaci procenjuju da će se od 1.000 autoškola ugasiti dve trećine, i više od 1.500 instruktora ostati bez posla.Usled stalnog najavljivanja u poslednje dve godine da će obuka poskupeti i trajati duže, u samo jednoj godini obučeno je oko 100.000 vozača. Obuka je sa 300 povećana na 650 evra, a umesto 40 mora da se pohađa 80 časova, pa će svi koji do 25. januara završe obuku po starom, morati na dodatnih 6 časova i polagaće po novom. Iz Zajednice auto škola upozoravaju da će se, zbog manjeg interesovanja, ugasiti više od 70 odsto auto škola. Jer, da bi organizovali obuku, potrebna je grupa od najmanje deset polaznika, koliko ih sada nema u celoj zemlji.

1 Comment

Trenutno ima 1 komentar u vezi Zbog novog zakona 1500 instruktora će ostati bez posla. Možda želite da dodate Vaš komentar?

  1. zato cebiti vise pametnjakovica u kancelarijama da poboljsaju bezbednost saobracaja.Ko misli da je posao obuke lak,nek doveze svoj auto ,stavi kandidata na mesto vozaca i prodje kroz raskrsnicu..

Ostavite komentar