Visit Us On FacebookVisit Us On TwitterVisit Us On Youtube

Dačićeva šarenica

Objavljeno u Ogledalo

Objavljeno February 08, 2013 Nema komentara

Ivica DacicNaš aktuelni premijer Ivica Dačić baš nema sreće, sudeći po svemu što se o njemu govori i piše ne samo poslednjih dana, već mesecima unazad, tačnije, od kako je zaseo u vruću premijersku fotelju i još jednom stao na čelo Ministarstva unutrašnjih poslova. „Ministarstva sile“, kako ga drugačije zovu, a koje je u svesti Srba oduvek imalo veći značaj nego tamo neka „sića“ od ministarstva kulture na primer, jer, iskreno rečeno, šta u odnosu na policijsku palicu predstavlja tamo neka skulptura ili pozorišna predstava!? Najpre su ga zlonamernici prozvali što je nekom prigodnom prilikom uzeo mikrofon i zapevao veliki hit Halida Bešlića „Miljacka“, a to je svakao znate, ona nezgodna reka koja preti da odnese sve mostove u prestonici Bosne i Hercegovine Sarajevu. Na sreću, mudrica iz Žitorađe kod Prokuplja je nekako preplivao Miljacku, kao da je baš bilo važno kako je pevao, a ne da je čovek bio malo veseo i ugrejan. Zatim je usledila mnogo ozbiljnija prozivka aktuelnog premijera nego što je javno pevanje velikog folk hita; njegov nekadašnji savetnik iz prethodnog mandata, od 2008. Do 2012. Godine, Branko Lazarević optužen je da je kontaktirao sa ljudima iz klana najvećeg srpsko-crnogorskog narko bosa Darka Šarića! Blam koji je usledio naročito preko tabloida manje je bio neugodan za pomenutog Branka, koji se inače od nedavno baškari na službi u našoj ambasadi u Grčkoj, a mnogo više za samog premijera, pa se ukazala potreba da se u novonastaloj situaciji spasava što se spasti može. Ovoga puta u pomoć je priskočila starleta i model Branka Knežević, koja je pozvala premijera da gostuje u emisiji „Nemoguća misija“.

Šta se sve dogodilo u pomenutoj emisiji, poznato je svima, celokupnoj javnosti od sedam do 77 godina. Cilj je, međutim, pogođen, zbog Branke koja je premijera ugostila bez donjeg veša preko noći je zaboravljen Branko, jer je i staro i mlado komentarisalo skandal koji se dogodio u navedenoj emisiji. Neki su osuđivali voditeljku, neki je branili, drugi su osuđivali Dačića, treći ga branili, u smislu „pa muško je, mora da gleda“, ili, nije on Ivica iz Grimove bajke pa da juri veštice! I svi su odjednom zaboravili premijerovog savetnika i njegove veze sa Šarićevim ljudima, jer, ruku na srce, starleta Branka, pa još bez donjeg veša u televizijskoj emisiji, mnogo je atraktivnija od tamo nekakvih narko dilera svetskog kalibra. Ali, ne lezi vraže, kako smo mi Srbi narod kratkog pamćenja, u trenutku kada je obelodanjeno da je i sam Dačić kontaktirao sa glavnim Šarićevim gazdom, Rodoljubom Radulovićem, opet gotovo preko noći zaboravismo lepu Branku i njen problem sa donjim vešom, pa svoju nezajažljivu znatiželju ponovo usmerismo ka premijeru i njegovim nestašlucima u bližoj i daljoj prošlosti.  I još jednom smo pokazali da smo brzo zaboravili neka ranija vremena kada su se u raznim kafanama političari viđali sa sumnjivim personama, sa čijeg se stajlinga moglo bolje da sazna o njima nego čitanjem policijskih dosijea. U žiži celokupne javnosti ponovo se našao zlosrećni premijer; te okliznuo se o koru Miše Banane, te doakali su mu i Miša i Amerika, opet aludirajući na nadimke Šarićevog gazde, inače čuvenog veletrgovca bananama koje su predstavljale paravan iza kojeg se „valjala“ trgovina opijatima.

I kao i uvek u Srbiji u sličnim prilikama usledile su različite reakcije!  Ne daj se, Ivice, pa tebe je Sloba Milošević nazivao drugom, dok drug Mrka kaže da si ti njegovo političko dete i da si čist kao suza, a i Miša Banana te je nazivao drugom!  Neće tebe tako lako dati tvoji socijalisti dušmanima naroda i države! Međutim, ti isti dušmani, što se pevanja tiče, već poručuju premijeru da opet zapeva Miljacku, ali ne o mostovima koje namerava da odnese, nego one starije stihove „Pusti Miljacku nek tiho teče, ovo je moje zadnje veče“, verovatno su mislili na poslednje veče u premijerskom kabinetu. A narod, ko narod, kao i Bog, gleda i ćuti i razmišlja kako da preživi dane koji dolaze i koji su, kako smo već čuli, ponekad duži i od godine! 

Piše: Slavomir Kostić

Nema komentara

Trenutno nema komentara u vezi Dačićeva šarenica. Možda želite da dodate Vaš komentar ?

Ostavite komentar