Visit Us On FacebookVisit Us On TwitterVisit Us On Youtube

Moguće da vojnim rezervistima nebudu isplaćene ratne dnevnice

Objavljeno u Društvo

Objavljeno February 01, 2013 1 komentar

Vojni rezervistiRezervisti koji su učestvovali u ratu 1999 godine i dalje od države očekuju isplatu ratnih dnevnica. Naime,kako saznaje RTV Ritam izgledi da učesnicima u Nato bombardovanju budu isplaćene ratne dnevnice su veoma mali. Juče je u Vranje boravio i državni sekretar za rad i socijalna pitanja Negovan Stanković,koji nije dao jasne informacije  o tome hoće li doći do isplate ovih dnevnica. Nezvanično smo saznali da će drugostepenom presudom biti odlučeno u korist države,tako da će ratni vojni rezervisti ostati bez dnevnica. Podsetimo,ranije je nekoliko vranjskih advokata pravilo spiskove angažovanih u ratu 1999.godine koji imaju pravo na ratne dnevnice u iznosu od po 250.000 dinara,međutim,kako sada stvari stoje do tih isplata neće doći. Inače,presuda se očekuje krajem februara ili početkom marta.

1 Comment

Trenutno ima 1 komentar u vezi Moguće da vojnim rezervistima nebudu isplaćene ratne dnevnice. Možda želite da dodate Vaš komentar?

 1. Tačno je da je državni sekretar Negovan Stanković boravio u Vranje 31. januara 2013. godine povodom 135. godišnjice oslobođenja Vranja og turaka. Na tog dana održanom sastanku sa rukovodstvom SUBNOR-a grada Vranja jedna od tačaka je bila i RATNE dnevnice učesnicima u ratu protiv NATO agresije 1999. godine. Na tom je sastanku Negovan Stanković dao jasne informacije rekavši da treba sačekati drugostepenu presudu Velikog sudskog veća u Strazburu, a po pitanju žalbe koju je Srbija uložila na prvostepenu presudu. Ona može biti pozitivna ili negativna za državu, očekuje se u martu mesecu i veoma je bitno da borci budu strpljivi i da se bespotrebno ne izlažu materijalnim troškovima.

  Danas je SUBNOR grada vranja na svojoj oglasnoj tabli istakao najnovije informacije za borce po pitanju ratnih dnevnica, sledeće sadržine :

  Vlada Republike Srbije je međunarodnom sudu za ljudska prava u Strazburu uputila dva akta :
  1. Zahtev za reviziju predmeta – koji nije prihvaćen i
  2. Žalbu velikom sudskom veću – koja je prihvaćena i u proceduri je.
  Svim borcima savetujemo da budu strpljivi, da sačekaju drugostepenu presudu suda u Strazburu i da se bespotrebno ne izlažu materijalnim troškovima.
  Drugostepena sudska presuda se očekuje u martu mesecu.

  U Vranju, 13.02.2013. godine PREDSEDNIK
  SUBNOR-a Vranje
  Božidar Ilić

Ostavite komentar