Visit Us On FacebookVisit Us On TwitterVisit Us On Youtube

Nedeljković: “Fond je dužan da izda deci do 18 godina potvrde za lečenje, bez obzira da li su porezi i doprinosi njihovih roditelja uplaćeni”

Objavljeno u Društvo

Objavljeno February 27, 2013 Nema komentara

Dragoslav NedeljkovicVlada Republike Srbije u četvrtak je usvojila zaključak da se svim radnicima preduzeća u restruktuiranju overe zdravstvene knjižice za 2013 godinu. Poslednji rok za realizaciju tog zaključka je istekao 25.februara, a u Vranju za tu namenu nije stigla nijedna uplata od strane Ministarstva privrede, rekao je Dragoslav Nedeljković, direktor RFZO filijale u Vranju. Kada su u pitanju pravna lica, najviše osiguranika koji ne mogu da ostvare svoja prava i overe zdravstvene knjižice je u Yumcu. U ovom preduzeću, poslodavac je pojedinačno uplaćivao doprinose radnicima kojima je zdravstvena nega bila hitna i neophodna, pa je tako oko 40 radnika dobilo šansu za lečenje o trošku osiguranja. Po Međunarodnoj konvenciji o pravima deteta, fond je dužan da izda deci do 18 godina potvrde za lečenje, bez obzira da li su porezi i doprinosi njihovih roditelja uplaćeni, rekao je Nedeljković.

Nema komentara

Trenutno nema komentara u vezi Nedeljković: “Fond je dužan da izda deci do 18 godina potvrde za lečenje, bez obzira da li su porezi i doprinosi njihovih roditelja uplaćeni”. Možda želite da dodate Vaš komentar ?

Ostavite komentar