Visit Us On FacebookVisit Us On TwitterVisit Us On Youtube

Održan sastanak Zorana Stankovića i lidera političkih partija Albanaca iz Bujanovca i Preševa

Objavljeno u Politika

Objavljeno February 25, 2013 Nema komentara

Zoran StankovicU Bujanovcu je danas održan sastanak Zorana Stankovića, predsednika Koordinacionog tela za jug Srbije i lidera političkih partija Albanaca iz Bujanovca i Preševa. Kako B92 saznaje, u bujanovackoj kancelariji Misije OEBS, „arbirtar“ na ovom sastanku bio je i šef ove medjunarodne kancelarije Erik Manton. Mada su sastanak i sve u vezi sa njim pripremljeni iznenada, daleko od očiju javnosti, informacije do kojih je B 92 došao kažu da je ovo inicijativa predsednika Koordinacionog tela, koja je rezultat činjenice što je Zoran Stanković, od 2. novembra kada je imenovan, sa ovdašnjim političkim  liderima Albanaca, uspostavio polovičan dijalog. Na sastanku su, južnosrpski Albanci preko Zorana Stankovića državi Srbiji urucili  spisak spornih pitanja.
Lideri političkih partija Albanca sve probleme sa kojima se susreću, formulisali su u devet tačaka za koja traže rešenja i od službenog Beograda i od predstavnika medjunarodne zajednice.
Na tom spisku su, pretpostavlja se, kolektivne slobode i prava, upotreba jezika i pisma, nacionalni simboli, povratak iseljenih, obrazovanje, integracija Albanaca u institucije sistema, i tako sve do katastrofalno lošeg ekonomskog položaja ovih opština.

Izvor B92

Nema komentara

Trenutno nema komentara u vezi Održan sastanak Zorana Stankovića i lidera političkih partija Albanaca iz Bujanovca i Preševa. Možda želite da dodate Vaš komentar ?

Ostavite komentar