Visit Us On FacebookVisit Us On TwitterVisit Us On Youtube

U Australiji pronađen zlatni grumen od 5,5 kilograma!

Objavljeno u Zanimljivosti

Objavljeno February 04, 2013 Nema komentara

Zlatni grumenU blizini grada Ballarata,110 km od Melburna amaterski tragač za zlatom otkrio je zlatni grumen.Ovaj grumen je otkriven je sasvim slučajno grumen zlata ima oblik  biciklističkog sedala a nalazio se na dubini od svega  60 centimetara.Grumen zlata koji je pronašao neimenovani amater tragač za zalatom, težak je neverovatnih 5,5 klograma!Grumen je pronašao  uz pomoć jednostavnog detektora metala, izjavila je bliska osoba ovoga zlatnog australijskog tragača u video snimku objavljenom na YouTube servisu.Neobično i veliko zlatno otkirće potvrdio je i  Cordell Kent vlasnik radnje specijalizovane prodavnice za prodaju zlata u Ballaratu.
 “Mnogi ljudi misle da su zlatna polja u pokrajini Victoriji iscrpljena te da ništa više nije ostalo, ali ovaj tragač za zlatom je bio uporan i njegova tvrdoglavost mu se isplatila”, izjavio je Cordell Kent.On isto tako je rekao da ovaj pronađeni grumen zlata od 5,5 klograma je jedan od najvećih koje je on lično video u zadnjih 20 godina. Kako pojedini mediji prenose vlasnik ovog velikog komada zlatnog grumena će preko Kentove firme pokušati prodati zlatni grumen.Po nekoj proceni ovaj komad od 5.5 kilograma zlata ako ga uspe amater tragač prodati za njega bi mogao dobiti oko 240.000 evra.

Nema komentara

Trenutno nema komentara u vezi U Australiji pronađen zlatni grumen od 5,5 kilograma!. Možda želite da dodate Vaš komentar ?

Ostavite komentar