Visit Us On FacebookVisit Us On TwitterVisit Us On Youtube

Zbog jučerašnjih poplava reagovao štab za vanredne situacije

Objavljeno u Društvo

Objavljeno February 26, 2013 Nema komentara

PoplaveZbog jučerašnjih poplava u nekim mestima na teritoriji grada Vranja reagovao štab za vanredne situacije.Noćas je u selu Vlase,Trstenska reka odnela skoro 20 metara asfaltnog lokalonog puta,tako da su okolna sela ostala gotovo odsečena od sveta. Meštani se slažu da je i ranije bilo poplava ali da ovakvu još ne pamte. Na njihovu sreću,voda nije dospela do kuća jer je nasip visok,u suprotnom bi šteta bila nemerljiva.  Takođe zbog obilne kiše koja je pala na teritoriji grada Vranja,poplavljeno je i naselje ispod auto puta,tako da je ekipa za vanredne situacije noćas imala posla.

Na sednici gradskog Štaba za vanredne situacije bilo je reči o posledicama obilnih padavina na teritoriji Grada Vranja. Samo tokom jučerašnjeg dana palo je 53 litra kiše po m2, što je dovelo do plavljenja domaćinstava u donjem delu grada, kao i u selima Ribince, Zlatokop, Rataje, Pavlovac i naselju ispod auto-puta. Voda je poplavila i oko 50 hektara Zlatokopačkog polja, a poplavljena je i železnička stanica u Preševu. Usled obilnih kiša, proradilo je klizište u selu Drenovac, ali je brzom reakcijom nadležnih magistralni put prema Vlasu ponovo osposobljen za saobraćaj noćas oko 04.00h. Na ulicama Vranja, trenutno su tri ekipe JP „Vodovod“ koje su angažovane na čišćenju i ispiranju mreže. Na sastanku je formiran i Operativni tim koji će dežurati i intervenisati u slučaju novih padavina i poplava.   

Nema komentara

Trenutno nema komentara u vezi Zbog jučerašnjih poplava reagovao štab za vanredne situacije. Možda želite da dodate Vaš komentar ?

Ostavite komentar