Visit Us On FacebookVisit Us On TwitterVisit Us On Youtube

Kolovozi uglavnom suvi

Objavljeno u Društvo

Objavljeno March 18, 2013 Nema komentara

Auto putSvi putni pravci su prohodni, a u nižim predelima kolovozi su suvi do mestimično vlažni, saopštio je danas Auto moto savez Srbije (AMSS).

Jutros nema padavina, ali prema prognozi meteorologa, tokom dana očekuje se kiša, a u planinskim predelima moguće su i snežne padavine.

Na pojedinim putevima drugog i trećeg reda na područjima Vranja, Valjeva, Novog Pazara, Kruševca, Užica, ima mestimično zaostalog snega u raskvašenom stanju.

Na prilazima Kopaoniku, Goču, Goliji, Zlatiboru i Divčibarama snega na kolovozu ima do pet centimetara, a na putnom pravcu Paraćin – Zaječar magla smanjuje vidljivost.

Zabrana saobraćaja za šlepere i kamione sa prikolicom važi na putnim pravcima Jošanička Banja – Kopaonik, Krupanj – Gračanica, Kopaonik – Jaram, Kopaonik – Rudnica, Kraljevo – Goč, Mitrova reka – Golija (Odvraćenica).

Obilnije padavine prethodnih dana, uslovile su učestalu pojavu odrona, a dežurne službe neprestano intervenišu na čišćenju i uklanjanju zemlje i kamena sa puta.

Vozačima se savetuje veća opreznost na putevima u planinskim predelima, kroz klisure i useke, kao i na ulazu i pri izlazu iz tunela.

Intenzivno se radi na sanaciji udarnih rupa i drugih oštećenja na kolovozu.

Zbog obilnih padavina došlo je izlivanja pojedinih reka na području Novog Pazara i Sjenice, gde je zabeležen i veliki broj odrona.

Najkritičnije je na putu od Kraljeva do Novog Pazara, zatim na deonici Bijanovac-Jošanička Banja, kao i na putevima u regionu Sjenice.

Na graničnim prelazima zadržavanja putničkih vozila su oko 30 minuta.

Prema podacima iz Uprave saobraćajne policije, prethodnog dana na putevima u Srbiji evidentirane su 73 saobraćajne nezgode, 32 lica je teže i lakše povređeno, a jedna osoba je poginula.

Nema komentara

Trenutno nema komentara u vezi Kolovozi uglavnom suvi. Možda želite da dodate Vaš komentar ?

Ostavite komentar