Visit Us On FacebookVisit Us On TwitterVisit Us On Youtube

Najskuplje čokolade na svetu

Objavljeno u Zanimljivosti

Objavljeno March 22, 2013 Nema komentara

Cokolada.Zna se da pravi sladokusci nikada neće odbiti kockicu primamljive slatke čokolade.Ipak vrhunska čokolada odlikuje se stručnom izradom, najboljim kakaom,naravno i cenom.Upamtite ove čokolade, jer ovo su pet najskupljih čokolada na svetu.

Čokolada Chocopologie

Izgleda li vam ova čokolada ekstra luksuzno ako je odgovor: “Da” niste mnogo pogrešili.Samo da znate jedan kilogram čokolade Chocopologie košta više od cene običnog frižidera,a za 50 tabli Chocopologie mogli biste da kupite solidnu garsonjeru u Beogradu.
Chocopologie čokoladu jendu od najskupljih na svetu pravi je kompanija “Knipschildt”Pola kilograma Chocopologie košta neverovatnih 2600 dolara.! Ova basnoslovno skupa poslastica ujedno je i najskuplja na svetu,a za njenu cenu krivi su vrhunski sastojci.Recept čokolade se sastoji iz 70 postotne Valrhona čokolade i slatke pavlake, potom se smesa 24 sata namače u vanilu i čisto ulje od tartufa,dok se kakao dodaje ručno.

Čokolada Noka

… je prava egzotična čokolada za saldokusce.Noka čokolade prave se od najboljeg kaka iz Venecuele,Trinidada Obale Slonovače kao i Ekvadora.Sastoji se od 75 odsto kakaoa i ostalih uobičajenih sastojaka, sa jednom bitnom razlikom – potpuno je prirodna.U ovaj slatkiš se ne dodaju aditivi,kao ni aroma vanile,čime se njen proizvođač Noka Vintages Collection posebno ponosi.Cena Noka čokoalde je prava ” sitnica” pola kilograma 854 dolara.

Čokolada Richart

Francuska Richart čokolada se sastoji od 70% Kriolo kakaa iz Venecuele koji se smatra najkvalitetnijim na svetu.Pored toga na ukusu, ali i skupoći dodaju najbolje vrste badema,kupina, jagoda i egzotični začini.Cena 120 dolara za  naravno svega 500 grama.

Čokolada Godiva G

Belgija je zemlja čokolade Ne možete da pričate o belgijskoj čokoladi, a da ne pomenete Godivu, a posebno njenu “G” kolekciju. U sastav ovog slatkiša ulaze retki sastojci poput  tasmanijskog meda ili specijalne meksičke ljute mešavine. Godiva G kolekcija je, pored toga najjeftinija među eletnim poslasticama i košta “samo” 107 dolara za pola kilograma.

Čokolada Delafee

Pošto ćete ovu čokoladu koja je skup k’o zlato,mogli bi smo reči da je su u potpunosti upravu ovi iz kompanije Delfee,kada je smislila ovu skupu čokoladu. Ipak ako ikada budete jeli Delafe ekstra skupu čokoadu užitak vam sigurno neće biti biti lešnici ili bademi već jestivo 24-karatno zlato!
Naravno, čokolada sadrži i šećer, mleko i ulje.Ma….ima sve a najbitnije je da je od zlata! Cena malo manja od Noka čokolada “svega”  504 dolara za celih 500 grama.!Za te pare možete naći više nego solidan verenički prsten od čistog zlata pa…sad… ko voli nek pojede mislim…izvoli.

Nema komentara

Trenutno nema komentara u vezi Najskuplje čokolade na svetu. Možda želite da dodate Vaš komentar ?

Ostavite komentar