Visit Us On FacebookVisit Us On TwitterVisit Us On Youtube

Sapštenje za javnost Eparhije u Vranju povodom slučaja “Pahomije”

Objavljeno u Društvo

Objavljeno March 21, 2013 Nema komentara

Eparhija VranjskaPovodom ovog slučaja oglasila se i Eparhija u Vranju saopštenjem za javnost koje je objavljeno na njihovom sajtu i u kome se između ostalog navodi sledeće: Novine „Vranjske“, po istom scenariju kao što su to uradile 9. januara 2003. godine, žele da naprave novi „slučaj Pahomije“.
Kako tada nisu uspeli da ga udalje sa episkopskog trona Eparhije vranjske, očekuju da to sada urade, opet u vreme velikih dana naše svete Crkve i na isti način. U prvom slučaju, 2003. godine, sud je doneo pravosnažnu oslobađajuću presudu za episkopa Pahomija. Mi tu ništa ne možemo niti da dodamo niti da oduzmemo. Onima koji su naručivali i izvršavali „slučaj Pahomije“, to se nije dopalo. Potrošena su mnoga novčana sredstva, zloupotrebljeni od zlobnika maloletnici koji su poslužili kao sredstvo u obračunu organizacija sa Srpskom Pravoslavnom Crkvom u Eparhiji vranjskoj, a rezultata nije bilo. Neće ga biti ni ovog puta. Ovaj, još jedan u nizu pokušajâ napada na episkopa Pahomija, kako to samo nečastivi može da uredi, počeo je prvog dana Velikog posta, a pošto vreme posta jeste vreme vlastitog preispitivanja i opraštanja, to upućujemo poruku neprijateljima Crkve da preispitaju sebe i svoje postupke kojima napadaju Srpsku Pravoslavnu Crkvu i njenu jerarhiju, a mi im opraštamo i očekujemo njihovo pokajanje, navodi se u saopštenju Eparhije u Vranju.

Nema komentara

Trenutno nema komentara u vezi Sapštenje za javnost Eparhije u Vranju povodom slučaja “Pahomije”. Možda želite da dodate Vaš komentar ?

Ostavite komentar