Visit Us On FacebookVisit Us On TwitterVisit Us On Youtube

Uručeni sertifikati učesnicima projekta “Novo zanimanje – nova šansa, prekvalifikacijom i dokvalifikacijom brže i lakše do posla“

Objavljeno u Društvo

Objavljeno March 08, 2013 Nema komentara

Zoran AnticGradonačelnik Vranja Zoran Antić i menadžer PBILD Programa Nikolas Herkules uručili su u Vranju sertifikate učesnicima projekta “Novo zanimanje – nova šansa, prekvalifikacijom i dokvalifikacijom brže i lakše do posla“, koji je implementirao Program Ujedinjenih nacija za održanje mira i inkluzivni razvoj.  Diplome je dobilo 26-oro raseljenih lica i povratnika po sporazumu o readmisiji, koji su završili kurseve za krojače, frizere, rad na računaru i kurs engleskog jezika.  Kako je naveo gradonačelnik Antić, ukupna vrednost projekta je 1.430.000 dinara, od čega je 80% finansirano od strane PBILD-a. „Značaj ovog projekta je veliki, imajući u vidu da će mladi ljudi steći neophodna znanja koja će im pomoći u ekonomskom osamostaljivanju i integraciji u institucije društva“, istakao je Antić.  Nikolas Herkules je rekao da je projekat podržala Vlada Švajcarske kroz PBILD Program. „Jedan od ciljeva projekta je upošljavanje mladih, jer je upravo nepovoljna ekonomska situacija primarni razlog za odlazak mladih iz ovog dela Srbije“, istakao je Herkules.

Nema komentara

Trenutno nema komentara u vezi Uručeni sertifikati učesnicima projekta “Novo zanimanje – nova šansa, prekvalifikacijom i dokvalifikacijom brže i lakše do posla“. Možda želite da dodate Vaš komentar ?

Ostavite komentar