Visit Us On FacebookVisit Us On TwitterVisit Us On Youtube

Vlada Srbije donela je Uredbu o rasporedu i korišćenju sredstava za subvencionisanje zaštićenih prirodnih dobara od nacionalnog interesa

Objavljeno u Društvo

Objavljeno March 28, 2013 Nema komentara

Vlada RSVlada Srbije donela je Uredbu o rasporedu i korišćenju sredstava za subvencionisanje zaštićenih prirodnih dobara od nacionalnog interesa u 2013. godini. Ovom uredbom utvrđuju se raspored, uslovi i način korišćenja novca za subvencionisanje zaštićenih prirodnih dobara od nacionalnog interesa koja su određena Zakonom o budžetu u ukupnom iznosu 150 miliona dinara. Od tog iznosa, 94 miliona dinara namenjeno je za čuvanje, održavanje i prezentaciju zaštićenih područja.  Za izgradnju i uređenje ulaznih stanica, edukativnih i vizitorskih centara i punktova, vidikovaca, osmatračnica, staza, parkinga, odmorišta, kampova i drugih objekata za posetioce, kao i štampanje materijala namenjenih posetiocima, izdvojeno je 25 miliona dinara.  Za regulisanje imovinsko-pravnih odnosa namenjeno je 3 miliona dinara, a 18 miliona dinara za praćenje i unapređenje stanja zaštićenih područja, dok će 10 miliona dinara biti utrošeno na uređenje prostora i održivo korišćenje prirodnih resursa. Pravo na korišćenje subvencija imaju upravljači nacionalnih parkova i zaštićenih područja proglašenih aktom Vlade, a dodela subvencija vrši se po zahtevu koje upravljači podnose do 30. aprila 2013. godine. 

Nema komentara

Trenutno nema komentara u vezi Vlada Srbije donela je Uredbu o rasporedu i korišćenju sredstava za subvencionisanje zaštićenih prirodnih dobara od nacionalnog interesa. Možda želite da dodate Vaš komentar ?

Ostavite komentar