Visit Us On FacebookVisit Us On TwitterVisit Us On Youtube

Zanimljivi statistički podaci

Objavljeno u Zanimljivosti

Objavljeno March 19, 2013 Nema komentara

Statisticki podaciStatistika je uvek bila oblast koja može dosta da pomogne ljudima u mnogim slučajevima, kad su u pitanju negativne a i pozitivne stvari.Sajt Cracked.com napravio je kompilaciju 14 statističkih podataka,za koje mnoge stvari kojeće te u nastavku pročitati sigurni smo ne bi voleli da vam se dese Pa…krenimo redom i saznajmo koji su to zanimljivi statistički podaci…

1. Od 1989. godine,303 osuđena kriminalca oslobođena su optužbi na osnovu DNK dokaza.18 od tih 303 krininalca,bilo je osuđeno na smrtnu kaznu.25 posto tih bivših zatvorenika priznalo je zločin, a 28 odsto priznalo je i krivicu

2. Proračun kojim je NASA-in svemirski rover Curiosity poslat na Mars,manji je od troškova za vojsku čitavog svijeta u trajanju od samo 13 sati!

3. U Sjedinjenim Američkim državama u bilo kom datom trenutku,na putevima vozi automobile čak dva miliona nesposobnih vozača.

4. Vaša šansa da poginete u avionskoj nesreći iznosi 1:2.067.000.Šansa da ćete umreti padom s kreveta,znatno je veća i ona iznosi 1:423.548.

5. Studije pokazuju kako će 80 odsto svih seksualno aktivnih odraslih osoba dobiti neki oblik seksualno prenosivih bolesti,iako većina to neće primetiti,jer 80 posto onih koji se zaraze tim bolestima,ne pokazuju nikakve simptome i nisu ni svjesni da imaju neku od tih bolesti.

6. U ljudskim crevima se nalazi 10 puta više stanica bakterija nego što ljudsko tijelo ima stanica.Stvar je u tome da su stanice bakterija znatno manje od ljudskih stanica.

7. Prosečan čovek u životu provede stojeći u redu čak pet godina!

8. Svake godine u svetske okeane  se odlaže tri puta više otpada,nego što se ulovi ribe.

9. 90 odsto svinjskog i telećeg mesa sadrži feklane bakterije…

10. Jedan od tri muškarca ne peru ruke nakon obavljanja nužde.

11. Negde u dobi od 20 godina starosti,oko 25 posto ljudi ima gnjide u trepavicama.To su sićušna stvorenja vrlo kratkih nogu, s kanđama i oštrim ustima. U dobi od 90 godina starosti, ili više, šansa da čovjek ima te gnjide je 100 posto.Jednsotavno, ili ih već imate ili ćete ih imati.

12. Svake minute,čovek težine 70 kilograma isijava 14,600 gama zraka zbog radioaktivnog kalija.

13. U dobi od samo četiri godine starosti,dete u visoko obrazovanoj porodici čulo je 20 miliona više reči od deteta u porodici srednje klase kao i oko 35 milijuna više reči od deteta iste dobi oodraslog u porodici koja živi od socijalne pomoći.

14. Čak 43 posto pilota aviona priznaje da zaspu tekom leta. 33 posto pilota aviona kažu i kako nakon što se probude,zateknu kopilota kako isto tako spava.Pa se vi vozite avionom…

Nema komentara

Trenutno nema komentara u vezi Zanimljivi statistički podaci. Možda želite da dodate Vaš komentar ?

Ostavite komentar