Visit Us On FacebookVisit Us On TwitterVisit Us On Youtube

Zbog partijskog zapošljavanja u Vl.Hanu se menjaju uslovi konkursa

Objavljeno u Društvo

Objavljeno March 11, 2013 1 komentar

Vladicin HanPredsednik opštine Vladičin Han Goran Mladenović,kako Blic prenosi zaposlio je svoju suprugu u vrtiću Pčelica,nakon što je  promenio uslove konkursa i prilagodio ih onim koje njegova supruga ispunjava. Na mestu blagajnika u vrticu Pčelica u Vladičinom Hanu,od 12 kandidata primljena je Ivana Mladenović supruga predsednika opstine Vladičin Han Gorana Mladenovića. Kandidati koji su konkurisali tvrde da je direktorka vrtića Gordana Ilić to učinila pod pritiskom čelnika lokalne vlasti i najavljuju prigovore. Kako tvrde,bilo je stručnijih kandidata s radnim iskustvom,ali je direktorka po nalogu predsednika opštine morala da uposli njegovu suprugu. Stim u vezi,po istom nalogu promenjena su normativna akta u vrtiću Pčelica,da bi se za mesto blagajnika na konkursu tražila viša stručna sprema bez radnog iskustva. Iako su ostali kandidati sa fakultetskom diplomom,njihove prijave niko nije razmatrao,već je po urgenciji predsednika opštine Gorana Mladenovića,na to mesto došla njegova supruga bez radnog iskustva i sa višom stručnom spremom. RTV Ritam je pokušala da od direktorke vrtića Pčelica,u Vladičinom Hanu,Gordane Ilić dobije precizne informacije o ovom zapošljavanju.Ovakav način komunikacije pokazuje kakve direktore imamo na čelu pojedinih institucija,naročito onih koje se bave obrazovanjem dece.RTV Ritam će na osnovu člana 15 Zakona  o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja zatražiti od pomenute direktorke kompletnu dokumentaciju o konkursu.

1 Comment

Trenutno ima 1 komentar u vezi Zbog partijskog zapošljavanja u Vl.Hanu se menjaju uslovi konkursa. Možda želite da dodate Vaš komentar?

  1. Objavljena vest je u potpunosti tačna, ja sam lično konkurisao za pomenutu poziciju blagajnika, inače sam dipl ecc sa 9 godina radnog iskustva u finansijama. Inače i pre završetka konkursa osoba koja mi je rekla za isti napomenula je da se mesto čuva za suprugu predsednika opštine. Gospođa koju je pomenuta zamenila je inače čuvala to radno mesto iako je penzioner a na pomenuto mesto je vraćena da radi po nekoj vrsti ugovora (znači primala je i penziju i naknadu po ugovoru) kako bi sačuvala radno mesto za predsednikovu ženu. U to vreme je na istom radnom mestu radio i momak koji je obavljao pripravnički staž sa višom školom i ispada da ni on nije bio kvalifikovan za to radno mesto. Nakon izbora predsednikove žene i on je ostao bez posla. U obrazloženju koje su mi prosledili iz vrtića sa priloženom dokumentacijom uopšte nije jasno navedeno po kom kriterijumu je predsednikova žena izabrana kao najbolji kandidat osim da joj dokumentacija kompletna i da je dostavila potvrdu sa tržišta rada da je nezaposlena, pomenuta potvrda nije ni bila tražena po konkursu i nigde nije bilo navedeno da kandidat mora da bude nezaposlen (malo čudan kriterijum za izbor mora se priznati). Spreman sam da Vam priložim kopiju pomenutog obrazloženja ako želite. Nadam se da razumete moju želju da ostanem anoniman pa stoga nisam napisao svoje ime, ne bih da se javno zameram lokalnim moćnicima u današnje vreme kada od njih zavisi da li će te dobiti posao ili ne s obzirom na situaciju u privredi Hana koja inače ne postoji.

    Srdačno Vaš!
    istrajan da istina pobedi!

Ostavite komentar