Visit Us On FacebookVisit Us On TwitterVisit Us On Youtube

Ko o čemu,baba o uštipcima

Objavljeno u Ogledalo

Objavljeno April 09, 2013 Nema komentara

KosovoPoslednjih dana u Srbiji veći deo javnosti i gotovo svi centralni mediji bave se temom Kosova o kome se govori sa toliko kontraverzi i konfuzije da još uvek nije poznato šta mi, Srbi, hoćemo, ali i šta nećemo. Dačić, inače poslovično nasmejan, govori jedno, dok Vučić, nekako uvek namršten i smrtno ozbiljan, priča drugo, a Toma, baš kao njegov imenjak iz biblijskih vremena takozvani „neverni Toma“, čas kaže jedno, a zatim nešto sasvim drugo, dakle, neveran je i samom sebi, da tako kažemo! A u Vranju, baš kao u onoj narodnoj, ko o čemu, baba o uštipcima, centralna tema i dalje su stranački transferi na relaciji SNS – SPS, DSS – SPS, DSS – SNS, ali za divno čudo ni penzioneri u toj igranci ne ostadoše kratki, pa se u celu priču o prelaznom roku na svoj način umešao i znameniti lokalni PUPS čijih je nekoliko „mladića“ i „devojaka“ zamenilo stranački dres. Kako vidimo, ima dosta zabave za narod, onih neophodnih igara koje se igraju tek toliko da se zaborave ili sasvim skrajnu neke teže teme i u životu mnogo važnije stvari, kao što su hleb i goli opstanak naroda u aktuelnoj ekonomskoj i socijalnoj situaciji. Jer, hleba i igara bilo je još u antičko doba, a danas igara i igranki ima na pretek, ali hleba je sve manje i sve je nedostupniji najvećem broju građana i Srbije, a posebno Pčinjskog okruga. I tu nam ne mogu pomoći ni raznorazne „farme“ i „velika braća“, jer i njihova prostačka buka ne može da nadjača krčenje creva u gladnim stomacima ojađenog i osiromašenog naroda u zemlji Srbiji.

I dok se javnost na globalu i lokalu zabavlja i na glas govori o Kosovu i stranačkim transferima u Vranju, vlast je nekako ispod žita progurala poskupljenje hleba na 47 dinara, dozvoljeni minus u bankama u Srbiji četiri puta je skuplji u odnosu na isti u zemljama Evropske Unije, za kupovinu jednog stana na bankarski kredit otplata na kraju dostigne vrednost šest stanova, nezaposlenost i na nivou države i na jugu Srbije rapidno se približava stopi od 30 odsto, u Bolnici u Vranju nema antibiotika, tehnika na rendgen aparatima u istoj zdravstvenoj ustanovi na tehnološkom je stepenu devetnaestog veka, javna potrošnja zahvatila je već 60 odsto društvenog proizvoda, gradski „Vodovod“ isključuje vodu neurednim platišama, zgradama za kolektivno stanovanje, zbog iznosa od 200 do 300.000 dinara, a ne isključuje preduzećima u ovom gradu koja duguju nekoliko desetina miliona dinara… I da ne nabrajamo dalje, jer bi nas to svakako odvelo u neku od inače prepunih psihijatrijskih klinika bez izgleda na trajno ozdravljenje i koliko-toliko normalan i razuman život.

I dok sve živo oko nas u ovoj zemlji propada i urušava se bez kraja, političari mudruju, sastanče i žive u prividu ozbiljnog i svrsishodnog rada, jer su ih, navodno, građani birali i oni, hteli, ne hteli, moraju tako da rade! Pojedini vranjski čelnici od silnog rada i napora ne stignu ni da razgovaraju sa građanima, pa su čak i svojim ukućanima uskratili pravo da ih češće viđaju, toliko su zauzeti, sve u interesu Vranja i Vranjanaca. I da nema katastrofičnih posledica njhovog rada i nerada, mnogi bi građani stvarno pomislili da nas je usrećila generacija izuzetno vrednih i preduzimljivih političara koji sve žrtvuju u interesu građana! Te činjenice su verovatno svesni i ovdašnji vlastodršci, pa ne čudi što je jedan od njih, inače poznat po izuzetnoj sposobnosti trenutnog snalaženja u vremenu i prostoru, nedavno priznao da je, osim građana Vranja, počeo da laže i samoga sebe!?

Stoga je potpuno razumljivo što su i Kosovo, i stranački prelazni rok, i farma, i veliki brat, dar božji za naše političare, a jedino što nedostaje u tim maglama za zamajavanje gladnog naroda je što sve to ne može večno da traje! Jer, samo bi tako nešto predstavljalo spas za one političare koji su počeli da lažu ne samo druge ljude, već i sami sebe!

Pise:Slavomir Kostić

Nema komentara

Trenutno nema komentara u vezi Ko o čemu,baba o uštipcima. Možda želite da dodate Vaš komentar ?

Ostavite komentar