Visit Us On FacebookVisit Us On TwitterVisit Us On Youtube

Učenica izbola profesora na velikom odmoru

Objavljeno u Hronika

Objavljeno April 14, 2013 2 komentara

Napad nozemNapadu su prethodile uvrede i psovke koje je učenica uputila nakon što joj rečeno da će imati jedinicu iz istorije. Oštrim predmetom nanela je povrede profesoru u predelu grudnog koša.

Učenica sedmog razreda S. M. (14) u četvrtak posle podne oštrim predmetom povredila je profesora istorije J. I. u OŠ “Jovan Jovanović Zmaj”  u Vranju zbog toga što joj je rekao da mora da nauči gradivo ako želi da izbegne slabu ocenu.Incident se dogodio tokom velikog odmora.

– Tokom časa istorije profesor je upozorio S. M. da će joj ostati jedinica ako ne bude zagrejala stolicu. To je nju toliko iznerviralo da je uputila seriju uvreda i psovki na profesorov račun. Dalju svađu sprečilo je zvono za kraj časa. Nastavnik istorije je izašao iz učionice, a devojka mu je prišla u hodniku i oštrim predmetom isekla ga po grudima i stomaku – priča neimenovani izvor lista “Kurir”.

Učenice koje su bile u blizini počele su da vrište kad su videle krv na profesoru.

– Pošto je u hodniku bila gužva, niko nije video čime je učenica napala profesora, ali se pretpostavlja da je reč o šestaru ili o nekom džepnom nožiću. Profesor J. I. je zadobio ozbiljne povrede, koje doduše nisu opasne po život, ali je prilično iskrvario – navodi izvor lista.

Beba Kanački, portparolka bolnice u Vranju, rekla je da je ova zdravstvena ustanova u četvrtak posle podne dobila poziv iz škole “Jovan Jovanović Zmaj”.

– Telefonom nam je javljeno da je jedan učenik zadobio posekotine, ali je posle minut javljeno da nema potrebe da dolazi lekarska ekipa pošto će povređeni privatnim kolima biti prevezen do lekara – rekla je portparolka.

Dragan Stamenković, portparol vranjske policije, saopštio je da policiji ništa zvanično nije prijavljeno, dok je Tomislav Simonović, načelnik školske uprave Ministarstva prosvete, bio šokiran incidentom.

– Tražiću da se preispita taj slučaj – kazao je Simonović.

Profesor J. I. nije želeo da govori za medije. Njegove kolege smatraju da je uplašen i da strahuje za svoju bezbednost.

Odmah nakon događaja razredni starešina S. M. profesorka Gordana Ristić sazvala je roditeljski sastanak.

– Stručne službe izjasniće se o događaju, a ja ne želim da komentarišem šta smo pričali na roditeljskom – rekla je Gordana Ristić.

Izvor:Telegraf

2 Comments

Trenutno ima 2 komentara u vezi Učenica izbola profesora na velikom odmoru. Možda želite da dodate Vaš komentar?

  1. katastrofa ja je ne bi ni pustio da predje godinu vec da ponavlja

  2. Pre svega vam moram nesto reci, nase skole, kao i zakon o osnovama sistema obrzovanja kaze da skola da li imala icident u skoli ili ne skola je sama duzna da angazuje privatno obezbedjenje ili skolskog policajca.
    Nekoliko puta sam kao roditelj trazio od Gorana Bandovica da skola dobije skolskog policajca, cak i od Zorana Antica koji je Gradonacelnik grada Vranja, nisam uspeo u tome jer je problem sledeci, O.S. J.J.Zmaj u Vranju prekriva nasilje, kradju, samaranje decu u prvom razredu iste skole.
    Ako kao savesni Direktor navedene skole ne prijavljuje nasilje i kradju po skoli, kako ce onda skola biti Bezbedna, 21.09.2012.god, uciteljica je samarala ucenicu I/1, 10 dana kasnije 3 decaka su tukli svog druga iz 7 razreda iste skole, posle mesec dana je pocelo sa kradjom djackih lektira, pribora za pisanje, knjige, jakne, patike i jos toga, zbog cega nikada stola nije prijavila nasilje ili kradju u skoli, cak ni sada kada se desilo da je Nastavnik Istorije povredjen sa dzepnim nozem, jer su nasa deca bezbedna u skoli, gde deca 7 razreda nose nozeve i imaju hrabrosti da krenu nozem na coveka koji ima porodicu.
    Ja ne krivim nastavnika i ucenicu, vec sistem osnovne skole Jovan Jovanovic Zmaj u Vranju jer nikada nije prijavila nikakvo delo sta se desilo u skole, treba dati knjizicu Goranu Bandovicu jer je nesposoban da vodi skolu.

Ostavite komentar