Visit Us On FacebookVisit Us On TwitterVisit Us On Youtube

Vodka od kravljeg mleka

Objavljeno u Zanimljivosti

Objavljeno April 04, 2013 Nema komentara

vodkaDžejson Barber, poljoprivrednik iz Dorseta, iz Velike Britanije, uložio je tri godine rada da bi stvorio prvu vodku na svetu napravljenu od kravljeg mleka. Ovo piće brzo je postalo hit u britanskim fensi restoranima. 
Na listi zvezda koje su postali fanovi vodke od mleka su čuveni agent 007 Danijel Krejg i glumica Liz Harli.
Njegova vodka od mleka krave se zove “Black Cow” (Crna krava). Inače 47-godišnji Džejson Barber, šesta generacija zemljoradnika, a ovu neobičnu ideju. za pravljenje ove neobične vodke od mleka krave dobio je nakon gledanja TV dokumentaraca na Tuva. Dokumentarac je predstavljao malu sibirsku republiku, gde su stanovnici te republike pravili vodku od od Yak mleka. Zaintrigiran idejom, on je odlučio da napravi svoju verziju vodke, odnosno da od svojih 250 krava koje uzgaja na svojoj farmi u Beaminsteru, u Dorsetu tj. da pokuša da dobije vodku od kravljeg mleka. Džejsonu je trebalo tri duge godine da usavrši proces, ali konačni rezultat je bio zaista na kraju impresivan- vodka od melka krava Black Cow.
Proces ide tako što se prvo počinje sa izdvajanjem mleka u skute i surutku. Skuta se koristi kako bi se napravio sir, surutka je fermentisala pomoću posebnog kvasca koji pretvara mlečni šećer u alkohol.Ovo “mleko” se destiliše i posle tajnog procesa se dobija vodka.Votka je trostruko filtrirana i završi se pakovanjem u bocu.

Nema komentara

Trenutno nema komentara u vezi Vodka od kravljeg mleka. Možda želite da dodate Vaš komentar ?

Ostavite komentar