Visit Us On FacebookVisit Us On TwitterVisit Us On Youtube

Sve veća tenzija kod penzionera zbog mogućeg zamrzavanja penzija

Objavljeno u Društvo

Objavljeno June 06, 2013 Nema komentara

PenzioneriRasprava da li bi trebalo zamrznuti penzije još nije ni blizu epiloga, ali su zato tenzije 1,7 miliona najstarijih u Srbiji sve veće. U dobacivanjima “za i protiv“, penzioneri su se našli na klatnu dve radikalno oprečne prognoze. Po jednoj – ako do zamrzavanja ne dođe – Srbiji preti kolaps, na šta upozorava Lu Brefor, direktor Svetske banke”. Po drugoj bi, pak, izostanak povišice doveo do “socijalnog genocida“, kako ga opisuje vicepremijer Jovan Krkobabić. U senci ove dve krajnosti, čini se, da su se svi zabrojali jer bi prosečna povišica (a planirano je 0,5 odsto u oktobru) iznosila “celih“ 125 dinara, pišu Novosti.
Zato u udruženjima penzionera ovakvu polemiku sve češće doživljaju kao jeftinu trgovinu političara. Takvog je mišljenja i Zoran Popov, profesor Ekonomskog fakulteta u Beogradu:“Zamrzavanje mahom traže neoliberali i oni što trguju položajima i funkcijama. Prvi se udvaraju Zapadu, a drugi ovdašnjim biračima. I nikome nije stalo do standarda penzionera”. On smatra da je obezvređivanje njihovih prihoda počelo još 2008, kada se mera “zamrzavanja penzija“ primenila prvi put i trajala dve godine. 

Nema komentara

Trenutno nema komentara u vezi Sve veća tenzija kod penzionera zbog mogućeg zamrzavanja penzija. Možda želite da dodate Vaš komentar ?

Ostavite komentar