Visit Us On FacebookVisit Us On TwitterVisit Us On Youtube

Avgustovski račun za utrošenu električnu energiju biće veći za oko 11 odsto

Objavljeno u Društvo

Objavljeno July 31, 2013 1 komentar

Struja banderaAvgustovski račun za utrošenu električnu energiju biće veći za oko 11 odsto. To znači da će porodice koje imaju prosečnu potrošnju izdvajati oko 400 dinara više samo po ovom osnovu, ne računajući rast cena hrane koje skuplja električna energija povlači sa sobom. Na prosečnom računu za struju koji u Srbiji trenutno iznosi 3.500 dinara od avgusta će se ta suma popeti na 3.885 dinara. Promenjen će biti i datum plaćanja računa za struju, sa 25. na 28. dan u mesecu. Ovo pomeranje je ministarka energetike Zorana Mihajlović nedavno obrazložila time što se “vrlo često dešava da upravo tada građani dobijaju plate i penzije, i samim tim ljudi ne mogu do tog trenutka da plate svoje obaveze”. Ona je poručila da će Ministarstvo poslati uputstvo distribucijama da nikako ne isključuju građanima struju niti da im šalju bilo kakve opomene do 28. u mesecu.

1 Comment

Trenutno ima 1 komentar u vezi Avgustovski račun za utrošenu električnu energiju biće veći za oko 11 odsto. Možda želite da dodate Vaš komentar?

  1. E, pa ovde se ne zna ko koga vara, što se već godinama radi …!
    Gosp. ministarka nešto priča, petlja, bez da reši problem kolika je cena 1 kw. električne energije, bez ražnih fiksnih naknada, ZONA i sličnih glupostima….! Iz ovoga razloga treba nam ministar, a ne da se samo slika i da nam daje neka obećanja za malu decu….??

Ostavite komentar