Visit Us On FacebookVisit Us On TwitterVisit Us On Youtube

Razlika između zvaničnog srednjeg kursa dinara i onoga što obračunavaju poslovne banke prilikom bilo koje transakcije je 10 odsto

Objavljeno u Ekonomija

Objavljeno July 23, 2013 Nema komentara

BankaRazlika između zvaničnog srednjeg kursa dinara koji svakodnevno objavljuje NBS i onoga što obračunavaju poslovne banke prilikom bilo koje transakcije koja je izražena u stranoj valuti najčešće je deset odsto. Nešto manje zarađuju menjačnice kojima su banke, nenaviknute na male zarade, uglavnom prepustile prodaju i otkup valute od građana. Teško je a ne upitati se čemu postoje razni kursevi. Za devize, za efektivu, prodajni, kupovni, srednji. Ono što je banci logično i izvor dobre zarade, za građane je nekad obična pljačka. Najviše su oštećeni oni koji su uzeli kredit pre 5. decembra 2011. kada je stupio na snagu Zakon o zaštiti korisnika finansijskih usluga. Tada se dešavalo da se kredit odobri po kupovnom kursu, a rate sada otplaćuju po većem, prodajnom.

Nema komentara

Trenutno nema komentara u vezi Razlika između zvaničnog srednjeg kursa dinara i onoga što obračunavaju poslovne banke prilikom bilo koje transakcije je 10 odsto. Možda želite da dodate Vaš komentar ?

Ostavite komentar