Visit Us On FacebookVisit Us On TwitterVisit Us On Youtube

Danas će biti otvoren festival animiranog filma “Zlatni puž”

Objavljeno u Kultura

Objavljeno August 22, 2013 Nema komentara

Zlatni puzDanas će biti otvoren Treći Internacionalni festival animiranog filma “Zlatni puž 2013” u atrijumu OKC-a. Festival će trajati do 26. avgusta 2013. godine.
Na ovogodišnjem Festivalu biće prikazani animirani filmovi dece iz Ukrajine, Italije, Hrvatske, Rusije, Bugarske i Srbije.
Takmičenje je organizovano u dve starosne kategorije, a filmovi će, tokom tri festivalske večeri, ocenjivati žiru u sastavu: Penco Kuncev, animator i režiser iz Sofije, Milica Kuzmanović Janković, magistar filmologije i profesor na Akademiji umetnosti u Beogradu i Stevica Živkov, animator iz Beograda.Prateći festivalski program biće Master klass u nekoliko termina tokom trajanja festivala, a jedan od predavača je Andrea Martinjoni, animator i kompozitor iz Italije.
On dolazi zahvaljujući velikom angažovanju i podršci Italijanskog centra za kulturu iz Beograda, koji je i prošle godine omogućio dolazak animatora iz Italije na Dečju radionicu animiranog filma.
Zatvaranju Festivala prethodiće dodela nagrada, GRAND PRIX, Zlatni, Srebrni i Bronzani puž u obe kategorije, kao i diplome za kameru, ton, režiju, scenario, ideju i montažu.

Nema komentara

Trenutno nema komentara u vezi Danas će biti otvoren festival animiranog filma “Zlatni puž”. Možda želite da dodate Vaš komentar ?

Ostavite komentar