Visit Us On FacebookVisit Us On TwitterVisit Us On Youtube

Po osnovu poreza na prihode od nepokretnosti Grad Vranje je za period od 30. maja do 14. avgusta uskraćen za 6.112.868 dinara

Objavljeno u Društvo

Objavljeno August 26, 2013 Nema komentara

Opstina-Vranje„Po osnovu poreza na prihode od nepokretnosti Grad Vranje je za period od 30. maja  do 14. avgusta uskraćen za 6.112.868 dinara. Zbog toga smo pre dve nedelje uputili zahteve Ministarstvu finansija i Upravi za trezor da nam ova sredstva hitno budu vraćena“, izjavio je za zvanični gradski sajt Dragan Spirić član Gradskog veća za budžet i finansije. „Izmene Zakona o porezu na dohodak građana propisuju primenu člana 2. od 1. januara 2014. godine , što znači da porez na prihode od nepokretnosti nije prestao da važi 31.maja ove godine“, pojasnio je Spirić dodavši da je država nezakonito postupila. „Ono što je takođe važno izmenama i dopunama Pravilnika o uslovima i načinu vođenja računa za uplatu javnih prihoda sredstva od ovog poreza pripadaju lokalnim samoupravama. Na ovo što se desilo ukazivao sam još na sednici Predsedništva Stalne konferencije gradova i opština i Komisije za finansiranje, ali  opštinama i gradovima je ipak uskraćen prihod koji im po važećem Zakonu pripada. Očekujem da nam sredstva, koja nisu mala budu vraćena u što skorije vreme“, naglasio je Spirić. Inače, u gradski budžet po osnovu poreza na nepokretnosti slije se preko 20 miliona dinara na godišnjem nivou.

Nema komentara

Trenutno nema komentara u vezi Po osnovu poreza na prihode od nepokretnosti Grad Vranje je za period od 30. maja do 14. avgusta uskraćen za 6.112.868 dinara. Možda želite da dodate Vaš komentar ?

Ostavite komentar