Visit Us On FacebookVisit Us On TwitterVisit Us On Youtube

Bespravno sagrađeni objekti se moraju upisati u katastar nepokretnosti

Objavljeno u Društvo

Objavljeno September 18, 2013 Nema komentara

LegaliyacijaDo kraja naredne godine, svi građani će svoje bespravno sagrađene objekte morati da upišu u katastar nepokretnosti. U suprotnom ih čeka rušenje, kaže za “Blic” Aleksandra Damjanović, pomoćnik ministra urbanizma. Ukupni troškovi upisa neće prelaziti stotinak evra, dok će legalizacija biti mnogo skuplja i obavezna samo za objekte namenjene prodaji. Kako je juče podsetio i ministar građevine Velimir Ilić, građani ne moraju da legalizuju svoje objekte, ali moraju da ih upišu u katastar nepokretnosti. S druge strane,Izdavanje dozvola za bespravno sagrađene objekte u Vranju je stopirano, a gradsko Odeljenje za urbanizam je katastarskoj službi u Beogradu dostavilo više od 3.000 zahteva za legalizaciju. Ministar građevine Velimir Ilić daje razne izjave koje samo pobune narod i nastane katastrofa.Čekamo usvajanje novog Zakona o legalizaciji, pa nastavljamo sa radom, a do tada gomilamo zahteve i trošimo papir za štampanje i slanje u Katastar.
Nije pravedno da neko vadi novu dozvolu i da bude uslovljen kako da gradi, dok će neko ko je gradio šta je hteo i gde je hteo naknadnu dozvolu plaćati mnogo jeftinije,kazu u ovoj službi.

Nema komentara

Trenutno nema komentara u vezi Bespravno sagrađeni objekti se moraju upisati u katastar nepokretnosti. Možda želite da dodate Vaš komentar ?

Ostavite komentar