Visit Us On FacebookVisit Us On TwitterVisit Us On Youtube

Napredna Srbija

Objavljeno u Ogledalo

Objavljeno October 28, 2013 Nema komentara

Napredna Srbija 1Svedoci smo da nam poslednjih nedelja Evropljani iz Brisela kavaljerski poručuju da smo mi, u Srbiji, napredovali u svakom pogledu! Kažu oni poprilično galantno da smo izbalansirali odnose sa Prištinom, kao da se od toga živi i hleb jede, u najmanju ruku, kao da je to «pitanje svih pitanja» ovog našeg ubogog preživljavanja!? Takođe nas hvale da smo ušli u oštru borbu sa korupcijom i organizovanim kriminalom, da smo pokrenuli važne reforme u društvu, da je Srbija, kako to rekoše, «faktor stabilnosti u regionu Zapadnog Balkana», da smo, toliko napredovali da u vremenu pred nama neće biti posebnih uslova za prijem zemlje u Evropsku Uniju! Možda se baš zato, ko zna, premijer Ivica Dačić hvali da nikada kao sada nije bio tako povoljan izveštaj Evropske komisije za proširenje, što direktno znači da je Srbija zaista postala jedna od najnaprednijih zemalja ovog regiona i da je ponajviše evoluirala u odnosu na preostale balkanske države izvan Evropske Unije!
Poneseni tim hvalospevima, ne možemo a da ne uzviknemo kako se ovoj našoj Vladi divimo kako je sa reformama društva vrlo nesebično raspalila po celoj naciji, bez izuzetka! A to što će da skoče cene hleba, mleka i mesa – pa to je idealno za ovaj narod koji je toliko sit demokratije da sada može i da gladuje, da ne čuje zlo! Jedino nas pomalo čudi što se vlast okomila na ribu sa željom da ona mora najviše da poskupi, pa opravdano sumnjamo da su na toj odluci naročito insistirali oni kojima je umesto ribe mnogo miliji komad sočnog mesa bilo koje vrste, ako treba može i od ajkule, jer ona nije riba, pa to zna svaki đak u osnovnoj i srednjoj školi, što kažemo s namerom da se narod sit demokratije, a željan hleba, ne buni zbog ajkulinog mesa na trpezama domaće političke elite! Takođe je jako dobro što će, osim navedenih životnih namirnica, u našim knjižarama da poskupe izdajničke knjige i novine, to je važnije od svega, jer nije dobro da narod bude obrazovan i informisan, već brate poslušan, to je patriotski, pa makar bio i gladan i žedan. Isto tako, dobro je što će da poskupi voda, jer ne zavaravajmo se, bolje je da mirišemo na sebe nego na skupocene parfeme i dezodoranse od izdajničkih para!
Ono što je, međutim, posebno dirnulo naš narod, kako rekosmo, sit demokratije a željan hleba i ostalog što ide uz tu životnu namirnicu, je saznanje da će guvernerki Narodne banke Srbije, plavuši Jorgovanki Tabaković biti smanjena plata od sadašnjih 446 hiljada dinara na čak 430 hiljada! E to je naš narod propratio gušeći se u suzama i žaleći kako će ta jadna žena moći uopšte da preživi sa tolikim smanjenjem mesečnog primanja!? Razumeli smo, kao saosećajni ljudi da je to jedna brate velika nepravda prema Jorgovanki, baš kao da ste odlučili da joj oduzmete život u onoj čuvenoj «Dolini jorgovana»! Pa umesto da Vlada kreše opoziciju, ona nju uopšte ne dira, već se okomila na sirote naše funkcionere sa jasnom namerom da ih ostavi i bez hleba. Nepravda, pa to ti je, kako bi izrekao čuveni junak kultnog crtanog filma – uplakani i jadni Kalimero!
Konačno, nadajmo se mi, poslušni građani ove zemlje, da ova Vlada neće dirati politički vođena javna preduzeća koja, ovakva, kakva su, pojedoše Srbiju, zajedno sa Jorgovankom i svim ostalim «jorgovanima» bez mirisa i ukusa na domaćoj političkoj sceni!

Piše: Slavomir Kostić

Nema komentara

Trenutno nema komentara u vezi Napredna Srbija. Možda želite da dodate Vaš komentar ?

Ostavite komentar