Visit Us On FacebookVisit Us On TwitterVisit Us On Youtube

Grad Vranje načinio veliki korak u oblasti rodne ravnopravnosti

Objavljeno u Društvo

Objavljeno November 21, 2013 1 komentar

Rodna ravnopravnostUz podršku nevladinog sektora Grad Vranje uspeo je da organizuje i sprovede neophodne promene, i samim tim načini veliki pomak  u oblasti rodne ravnopravnosti”, rekao je obraćajući se prisutnima gradonačelnik Zoran Antić. “Kao lokalna samouprava zalažemo se za politiku jednakih mogućnosti, kao i da se što veći broj žena uključi u politički i javni život. Formirali smo Savet za rodnu ravnopravnosti i usvojili Lokalni akcioni plan, a danas na rukovodećim položajima u javnom sektoru je sve veći broj žena, koje pokazuju visok stepen odgovornosti i profesionalnosti”, istakao je gradonačelnik Antić. O najmlađoj instituciji koja se bavi zaštitom prava govorila je prof.dr Nevena Petrušić, poverenica za zaštitu ravnopravnosti. ,,Svesni smo naše uloge i odgovornosti da građanke i građani steknu poverenje u  instituciju, kao i da stvorimo društvo jednakih mogućnosti”, naglasila je Petruševićeva. ,,Vranje je prepoznatljivo po ženskom aktivizmu i ovde je realizovan veliki broj aktivnosti. Činjenica da je Vranje jedan od 11 gradova u kome će biti sproveden projekat antidiskriminacione politike ukazuje da rodna ravnopravnost ovde nije strana i da predstavlja preduslov za napredak jedne zajednice. Namera nam je da izgradimo jedan parnerski odnos između polova i društvo ravnopravnih ljudi”, rekla je prof.dr Nevena Petrušić.

1 Comment

Trenutno ima 1 komentar u vezi Grad Vranje načinio veliki korak u oblasti rodne ravnopravnosti. Možda želite da dodate Vaš komentar?

  1. људи не млатите празну сламу,нису жене угрожене већ сиротиња,шта је с вама,аууу где ми одосмо брука и срамота,пуните џепове и једни и други а сиротиња нема ни за хлеба,ма како вас бре више није срамота

Ostavite komentar