Visit Us On FacebookVisit Us On TwitterVisit Us On Youtube

Oštećenja na kanalizacionoj mreži u glavnoj ulici dešavaju se zbog dotrajalosti kanalizacionih cevi koje su stare više od 40 godina

Objavljeno u Društvo

Objavljeno November 12, 2013 Nema komentara

Krsta JanjicČesta oštećenja na kanalizacionoj mreži u glavnoj ulici Stefana Prvovenčanog u Vranju dešavaju se zbog dotrajalosti kanalizacionih cevi koje su stare više od 40 godina a koje nisu zamenjene 2004. godine kada je rađena rekonstrukcija ulice, izjavio je za Kurir generalni direktor vranjskog “Vodovoda” Krsta Janjić.On je rekao da se poslednje oštećenje, koje je sanirano, dogodilo u nedelju, kada je voda iz kanalizacije ponovo izbila na jednom šahtu i počela da teče po glavnoj ulici, od kada ekipe “Vodovoda” dežuraju danonoćno zbog mogućih novih havarija. Kolaps kanalizacione mreže u glavnoj vranjskoj ulici, što je na nekim mestima izazvalo i ulegnuće asfalta, počeo je u avgustu kada je u više navrata voda iz kanalizacije umesto kroz kanalizacione cevi tekla po ulici.Koliko je problem ozbiljan govori i činjenica da je jedno vozilo “Vodovoda”, koje je bilo na licu mesta upravo zbog popravke, krajem avgusta propalo u rupu na asfaltu koja se otvorila na mestu gde prolazi neobezbeđena kanalizaciona cev.Krstić je naveo da glavna ulica u Vranju ima problem i sa atmosferskom kanalizacijom koja je izgrađena još u turskom vremenu i koju takođe treba rekonstruisati. “Od marta do maja 2014. godine biće završena rekonstrukcija i kanalizacione i vodovodne mreže u glavnoj ulici za šta treba da se obezbede sredstva iz gradskog budžeta za komunalni program za 2014. godinu. Iako budžet tek treba da se usvoji može se reći da su ta sredstva 99 odsto obezbeđena”, rekao je Krstić.

Nema komentara

Trenutno nema komentara u vezi Oštećenja na kanalizacionoj mreži u glavnoj ulici dešavaju se zbog dotrajalosti kanalizacionih cevi koje su stare više od 40 godina. Možda želite da dodate Vaš komentar ?

Ostavite komentar