Visit Us On FacebookVisit Us On TwitterVisit Us On Youtube

Pljuštale urgencije za obavljanje Stručne prakse,gradonačelnik Vranja presekao i rekao da na ovom konkursu neće biti muljanja

Objavljeno u Društvo

Objavljeno November 25, 2013 Nema komentara

Ugovori za strucnu praksuPljuštale urgencije za obavljanje Stručne prakse. Kako RTV Ritam saznaje,lokalni političari i direktori Javnih preduzeća i ustanova tražili urgencije kod Nacionalne službe za zapošljavanje kako bi svoje ljude uhlebili putem programa stručne prakse.  Pokušaja da se i ova mera zapošljavanja  politizuje je bilo sa svih strana. Iako je uslov da mladi visokoškolovani ljudi budu sa prosekom iznad 7,bilo je pritisaka da se prime i oni sa mnogo nižim prosekom. Najbanalniji primer,saznaje RTV Ritam je zahtev direktora jednog vranjskog Javnog preduzeća da se u radni odnos primi osoba koja ima 42 godine. Do žestokih rasprava došlo je onog trenutka kada je gradonačelnik Vranja Zoran Antić presekao i rekao da na ovom konkursu neće biti muljanja pa su mnogi direktori ostali bez svojih miljenika i miljenica koji nikako ne ispunjavaju jasno definisane uslove konkursa. Da zlo bude veće,naši političari koji su dali čvrsta obećanja svojim ljudima da će putem stručne prakse biti zapošljeni morali su da obore pogled jer se njihova reč ovoga puta nije uvažila. U celoj priči,ako je gradonačelnik Vranja Zoran Antić,zaista rešio da ispoštuje uslove konkursa i odbije čudne zahteve svojih saradnika,onda Vranje ima budućnost.

Nema komentara

Trenutno nema komentara u vezi Pljuštale urgencije za obavljanje Stručne prakse,gradonačelnik Vranja presekao i rekao da na ovom konkursu neće biti muljanja. Možda želite da dodate Vaš komentar ?

Ostavite komentar