Visit Us On FacebookVisit Us On TwitterVisit Us On Youtube

Đaci osnovne škole Predrag Devedžić u Vranjskoj Banji plaćaju najskuplju užinu i prevoz

Objavljeno u Društvo

Objavljeno January 31, 2014 4 komentara

Skola vranjska banjaĐaci osnovne škole Predrag Devedžić u Vranjskoj Banji plaćaju najskuplju užinu i prevoz u okruženju,tvrde roditelji osnovaca. Kako saznajemo,za januar mesec,cena užine u ovoj školi je 830 dinara za samo 9 radnih dana,a za ceo mesec 1050 dinara što se matematički nikako ne uklapa.  Ovakav  nesvakidašnji cenovnik direktor pomenute škole Bratislav Hristić je objasnio na sledeći način: “Na osnovu jelovnika,pomoćnik direktora pravi trebovanje,a o ceni odlučuje kuhinjski odbor.Trebovanje se pravi na osnovu broja učenika iz prethodnog meseca.Po mojoj računici,užina je trebalo da bude 1200 dinara ali je ona bila 1050 dinara. Mi smo računali na veći broj učenika,međutim bilo je manje učenika prijavljenih za užinu pa je napravljen dug od 56.000 dinara za mesec decembar,kaže direktor Hristić I dodaje da je 780 dinara trebalo da bude cena za januar ali je on odlučio da bude 830 dinara kako bi se pokrio trošak I izmirio račun od 56.000 dinara. On još ističe da je užina na dobrovoljnoj bazi i da ako roditeljima ne odgovara cena,njihova deca ne moraju da se hrane u školi i ujedno poručuje da se mnogo ne sekiraju,jer će užina za naredni mesec biti 1200 dinara. Na kraju se postavlja logično pitanje,a to je od kada su deca ove škole dužna da plaćaju pogrešne procene i računice direktora,koji samovoljno diktira cenu u cilju kako je rekao pokrića duga od 56.000 dinara. Muke đaka u ovoj školi se ne završavaju plaćanjem nelogične cene užine,već je tu i školski prevoz koji košta 650 dinara od Železničke stanice do škole,a za koji je direktor opet imao zanimljivo objašnjenje. Ako im je skupo ne moraju da se voze,izričit je Hristić u objašnjenju skupog školskog prevoza.

4 Comments

Trenutno ima 4 komentara u vezi Đaci osnovne škole Predrag Devedžić u Vranjskoj Banji plaćaju najskuplju užinu i prevoz. Možda želite da dodate Vaš komentar?

  1. Pogresili ste mu prezime, nije Hristic nego HRISTOV. Znam coveka od detinjstva. Pitajte ga ako mi ne verujete.

  2. Ne,nismo pogrešili.

    • Nesto se tu ne slaze, ja ga znam od malena i znam mu i roditelje i lepo znam da je bio HRISTOV. Mozda sam izlapeo, ko ce ga znati. Pozdrav za TV Ritam i pohvale za objektivno informisanje.

  3. Hvala

Ostavite komentar