Visit Us On FacebookVisit Us On TwitterVisit Us On Youtube

Održan skup na kome su predstavljene Nacionalne i lokalne strategije razvoja u kontekstu razvojne Strategije Evropa 2020

Objavljeno u Društvo

Objavljeno January 23, 2014 Nema komentara

Skup u skupstinuU organizaciji Centra za primenjene Evropske studije,Fondacije za otvoreno društvo,Srbija,OK radia i Vranjskih novina a pod pokroviteljstvom grada Vranja,danas je u velikoj Sali Skupštine grada Vranja održan skup na kome su predstavljene Nacionalne i lokalne strategije razvoja u kontekstu razvojne Strategije Evropa 2020. Prisutne je na početku pozdravio gradonačelnik Vranja Zoran Antić koji je govorio o geografskom položaju našeg grada,navodeći da bez jasne vizije,nema ni jasnog razvoja. Govoreći o smanjenom broju stanovnika u odnosu na 2001godinu i selima sa sve manjim brojem žitelja,Antić je naglasio da je suština razvoja dostupna i uređena infrastruktura. U cilju strateškog razvoja Srbije,potrebno je rešavanje  Birokratskih barijera,pojednostavljenje sistema u rešavanju preduzeća u restruktuiranju,efikasna i moderna uprava kao i stvaranje jakih lobi pozicija,precizirao je gradonačelnik Vranja. Panel diskusiju o osnovnim pretpostavkama za održivu politiku razvoja Srbije otvorili su Milan Aleksić,istraživač u Centru za primenjene evropske studije,Violeta Jovanović,izvršni direktor NALED-a i Jasmina Petrović,ispred Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj. Moderator je bio Srđan Đurović,direktor Centra za primenjene evropske studije. Moderatori na teme Strategija razvoja Vranja do 2020 i Privreda kao najvažniji strateški prioritet Vranja su Saša Stojković,programski direktor OK radia i Nikola Lazić,zamenik urednika nedeljnika Vranjske.  Današnjem skupu prisustvovali su predstavnici Javnih preduzeća i ustanova kao i istaknuti privatnici.

 

Nema komentara

Trenutno nema komentara u vezi Održan skup na kome su predstavljene Nacionalne i lokalne strategije razvoja u kontekstu razvojne Strategije Evropa 2020. Možda želite da dodate Vaš komentar ?

Ostavite komentar