Visit Us On FacebookVisit Us On TwitterVisit Us On Youtube

Predstavnici sindikata 23.januara će održati štrajk upozorenja da bi iskazali nezadovoljstvo zbog predloženih izmena o radu

Objavljeno u Društvo

Objavljeno January 15, 2014 Nema komentara

Zakon o raduPredstavnici sindikata održaće 23. januara širom Srbije jednočasovni štrajk upozorenja da bi iskazali nezadovoljstvo zbog predloženih izmena Zakona o radu. Ukoliko se predlog tog zakona ne povuče, ili se ne pristane na izmenu spornih odredbi, biće organizovani i masovniji protesti i generalni štrajk, rekao je Tanjugu predsednik Saveza samostalnih sindikata Srbije (SSSS) Ljubisav Orbović. On je precizirao da će štrajk upozorenja biti održan 23. januara između 11 i 12 sati, i da će mu se, osim predstavnika SSSS i UGS “Nezavisnost”, priključiti i brojni drugi manji sindikati. Novica Mitić koordinator Ujedinjenih sindikata Srbije istakao je da ministar Saša Radulović ne može bolje da poznaje probleme radnika od sindikata I da nijedna vlast nije slušala sindikate što ide na uštrb radnika. On je pozvao sve sindikate na ujedinjenje kako bi se lakše izborili za prava radnika a broj od neverovatnih 24.000 sindikata na teritoriji Srbije prokomentarisao sa nevericom,istakavši da je taj broj gotovo nerealan.

Nema komentara

Trenutno nema komentara u vezi Predstavnici sindikata 23.januara će održati štrajk upozorenja da bi iskazali nezadovoljstvo zbog predloženih izmena o radu. Možda želite da dodate Vaš komentar ?

Ostavite komentar