Visit Us On FacebookVisit Us On TwitterVisit Us On Youtube

Održan sastanak o registraciji stambenih zajednica

Objavljeno u Društvo

Objavljeno December 06, 2017 Nema komentara

U velikoj sali Skupštine grada održan je sastanak predstavnika Odeljenja za urbanizam, imovinsko-pravne poslove i komunalno – stambene delatnosti sa predsednicima kućnih saveta i upravnicima stambenih zajednica. Tema razgovora bila je upoznavanje predstavnika stambenih zajednica sa registracijom i izboru upravnika koji može biti iz redova stanara ili profesionalni upravnik sa licencom za obavljanje ovog posla. Prezentaciju o registraciji I izboru upravnika održala je Danijela Bandović šefica Odseka za komunalno stambene delatnosti koja je izmedju ostalog rekla da je rok za registraciju stambenih zajednica 12. Decembar I da će nakon tog roka lokalna samouprava uvesti prinudnu upravu u zgradama gde  nije izvršena registracija I izbor upravnika. Prema njenim rečima do sada je registrovano 17. stambenih zajednica.

Predsednik  skupštine stanara u naselju Viktor Bubanj, Zoran Burgić rekao je za RTV Ritam da je do sada on obavljao poslove predsednika skupštine stanara I da je to težak I zahtevan posao. “Od kako je donet novi zakon mi smo razgovarali na ovu temu I 90% stanara koji žive u zgradama u naselju Viktor Bubanj izjasnilo se da žele da upravnik zgrade bude neko od komšija a ne profesionalni upravnik sa licencom, čije bi usluge bile mnogo skuplje”, rekao je Burgić.

Nema komentara

Trenutno nema komentara u vezi Održan sastanak o registraciji stambenih zajednica. Možda želite da dodate Vaš komentar ?

Ostavite komentar