Saopštenje GO SDS-a u Vranju

Objavljeno December 29, 2017 Nema komentara

Gradski odbor SDS-a u Vranju napustio je juce 20. zasedanje Skupštine grada zbog odbijanja vladajuće većine da vrati mandat predsedniku odbora Igoru Andonovu, nakon čega se GO SDS-a oglasio I saopštenjem za javnost. “ Pored odbornika SDS-a, Skupštinu su napustili i predstavnici DS-a, NS, kao i nezavisni odbornici. Iako je po zakonu, i to u skladu sa članom 48. stav 3. Zakona o lokalnim izborima (Službeni glasnik RS“, broj: 129/2007, 34/2010 – odluka US i 54/2011), a i prema odluci  Izborne komisije i na licu mesta formiranog verifikacionog odbora da Andonov mora da dobije svoj mandat, koji su mu poverili građani, to se nije desilo jer vladajuća većina (SNS, SPS, JS, PUPS i SDPS) nije želela da glasa za njega. Na ovaj način u Skupštinu Vranja uvedena je diktatura fašističkog tipa, u kojoj SDS neće učestvovati.Pozivamo sve relevantne organe, a pre svega Upravni sud, da učini sve da u Vranju zaštiti pravo, zakon, pravdu i ljudska prava.Ma ko šta mislio i radio, ovo ipak nije Sevena Koreja, niti je SNS Nacionalsocijalistička radnička partija, niti su građani stado kojim čobani mogu da upravljaju i kako znaju i kako pojma nemaju.Pozivamo srpsku javnost da se odredi prema ovom nonsensu, a pozivamo i predsednika Republike, ako pravni poredak i demokratija još uvek postoji, da nas uzme u zaštiitu i omogući samo poštovanje zakona, ni više ni manje od toga.Demokratsko Vranje na ovo neće pristati, uz očekivanja da će se našem protestu pridružiti ne samo opozicioni odbornici, već sav demokratski potencijl koga ovde još i te kako ima”, navodi se u saopštenju SDS-a u Vranju.

Trenutno nema komentara u vezi Saopštenje GO SDS-a u Vranju. Možda želite da dodate Vaš komentar ?