Visit Us On FacebookVisit Us On TwitterVisit Us On Youtube

Nikad bolja situacija u Jumku u poslednjih 20 godina

Objavljeno u Ekonomija

Objavljeno January 08, 2018 Nema komentara

Kompanija Jumko poslovala je pozitivno u predhodnoj godini, sa 20% većom realizacijom I većim izvozom proizvoda za 15% u odnosu na 2016.godinu, rečeno je na konferenciji za novinare koja je održana u prostorijama ovog preduzeća. Jumko je dosta investirao  u prošloj godini u svim delovima procesa rada, rekao je direktor Jumka Branislav Trajković. Prema njegovim rečima poslovi za 2018.godinu su već ugovoreni a rukovostvo Jumka sada već ugovara poslove za 2019. Godinu. Plate su redovne sa tendencijom rasta u ovoj godini, ali I novim zapošljavanjem. Jumko je raspisao konkurs za prijem novih 150 radnika sa iskustvom ili bez iskustva koji će proći obuku. Prema rečima direktora Jumka, u planu je otvaranje novog pogona u Bujanovcu, I trenutno se traži adekvatan prostor. Radnici koji će raditi u novom pogonu u Bujanovcu već su završili obuku I novi pogon be trebalo da počne sa radom 1.februara. Strateški plan „Jumka“ koji bi trebalo da bude ostvaren u 2018. godini je realizacija Unapred pripremljenog plana reorganizacije  i formalan ulazak vranjske komanije u sistem odbrambene industrije Srbije. Vlada Srbije je Zaključkom od 21. decembra usvojila UPPR, kojim se svi državni poverioci „Jumka“ pozivaju da konvertuju svoja potraživanja, rekao je Trajković. 

  Usvajanjem Zakona o prometu naoružanja i opreme, Jumko će postati partner odbrambenim snagama Srbije, o čemu je govorio Zoran Lubura savetnik direktora Jumka.  „Jumko“ će imati stabilnu proizvodnju i sigurno tržište za plasman uniformi, opreme i zaštitne balističke opreme, dok će pripadnici sistema odbrane imaće jednog pouzdanog proizvođača, rekao je Lubura.

O novim kvalitetnijim materijalima koje uvodi Jumko, govorio je direktor prodaje namenskog programa  Zoran Stojković, koji je istakao  da rukovodstvo Jumka, ima plan I da se uvedu novi proizvodni programi u naredne 3 godine,  kao I novi materijali koji su aktuelni u svetu.

Predsednik Sindikata “Jumko spas” Srdjan Petrović, navodi da je postignut dogovor sa rukovodstvom Jumka, o boljim uslovima rada I većim platama u skladu sa povećanjem proizvodnjem.

 

Nema komentara

Trenutno nema komentara u vezi Nikad bolja situacija u Jumku u poslednjih 20 godina. Možda želite da dodate Vaš komentar ?

Ostavite komentar