Visit Us On FacebookVisit Us On TwitterVisit Us On Youtube

Vece akcize na alkoholna pica i cigare

Objavljeno u Društvo

Objavljeno January 26, 2013 Nema komentara

 Od danas u Srbiji veće akcize na alkoholna pića, pivo, cigare i cigarilose za 12,2 odsto, što je redovno godišnje usklađivanje. Akciza na žestoka alkoholna pića povećana na 190 dinara, a akciza na pivo 22 dinara po litru. Povećana akciza na cigare i cigarilose na 21,07 dinara po komadu.

Akcize na alkoholna pića, pivo, cigare (tompuse) i cigarilose u Srbiji, od danas su veće za 12,2 odsto.

Odlukom koju je Vlada usvojila u četvrtak završeno je redovno godišnje usklađivanje dinarskih iznosa akciza na alkoholna pića, pivo, cigare i cigarilose.

Nova akciza na rakije od voća, grožđa i specijalne rakije je 117,27 dinara po litru, a za rakije od žitarica i ostalih poljoprivrednih sirovina akciza je povećana na 297,52 dinara po litru. Akciza na žestoka alkoholna pića i likere povćana je na 190,69 dinara po litru, javlja Beta.

Prema odluci Vlade Srbije, akciza na pića s niskim procentom aklohola povećana je na 19,58 dinara po litru, a na pivo na 22,17 dinara po litru.

Kod duvanskih proizvoda povećana je akciza na cigare i cigarilose na 21,07 dinara po komadu.

Planiranim redovnim usklađivanjem akciza krajem januara nisu obuhvaćeni derivati nafte, cigarete i kafa, kažu u Ministarstvo finasija i privrede.

Prvo naredno usklađivanje iznosa akciza na cigarete i kafu biće, po poslednjim izmenama Zakona o akcizama, januara 2014. na osnovu indeksa potrošačkih cena za 2013.

Naredno usklađivanje dinarskih iznosa akciza na derivate nafte biće januara 2016. na osnovu indeksa potrošačkih cena za 2015. godinu.

IZVOR: RTS

Nema komentara

Trenutno nema komentara u vezi Vece akcize na alkoholna pica i cigare. Možda želite da dodate Vaš komentar ?

Ostavite komentar