Visit Us On FacebookVisit Us On TwitterVisit Us On Youtube

Birtanski naučnici prave mikročip protiv gojaznosti

Objavljeno u Zanimljivosti

Objavljeno April 05, 2013 Nema komentara

MikrocipTestiranje “inteligentnog“ mikročipa koji bi trebao da kontorliše apetit kod ljudi, a koji su napravili britanski naučnici testiranja bi trebalo uskoro započeti na životinjama.
“Čip protiv  gojaznosti” bi se postavio na nerv vagus, koji je veoma važan fakotr u kontrolisanju apetita,kao i drugih telesnih funkcija.Pravo testiranje na ljudima ovog inteligentnog čipa bi trebalo započeti u roku od tri godine.Čip protiv gojaznosti se razvija pod “budinim okom” profesora Chrisa Toumazoua i Stephena Blooma sa Imperial Collegea u Londonu.
Sićušni implant( čip) dizajniran je da čita i procesuira električne i hemijske pokazatelje apetita u nervu.Te tako na osnovu njih,čip šalje električne signale mozgu da smanji potrebu za hranom odnosno apetitom
Istraživači kažu da će identifikovanje hemijskih impulsa više pomoći da se napravi precizniji instrument.Ovaj projekat “mirkočipa protiv gojaznosti” finasira Evropsko istraživačko veće i u ovaj projekt je uloženo gotovo od sedam miliona evra.
Sličan uređaj već je razvijen kako bi redukovao epileptične napade, a radi na principu stimulacije istog nerva. “Ovo je zaista mali čip, a pomoću njega smo dobili informacije na osnovu kojih možemo modelirati nervne signale odgovorne za kontrolu apetita.Tako ćemo moći kontrolisati apetit, umesto da skroz obustavimo potrebu za hranom“ izjavio je vođa projekta Toumazou.

Nema komentara

Trenutno nema komentara u vezi Birtanski naučnici prave mikročip protiv gojaznosti. Možda želite da dodate Vaš komentar ?

Ostavite komentar