Visit Us On FacebookVisit Us On TwitterVisit Us On Youtube

Rok za privatizaciju svih medija u Srbiji 31. decembar 2014

Objavljeno u Društvo

Objavljeno June 03, 2013 Nema komentara

Predsednik NUNS-a Vukašin Obradović rekao je u Vranju na tribini posvećenoj setu medijskih zakona, da očekuje da Ministarstvo kulture i Vlada Srbije brzo i efikasno reaguju. Prema njegovim rečima, na putu od radne grupe do Ministarstva kulture Zakon o elektronskim medijima se pretvorio u dva zakona, Zakon o elektronskim medijima i Zakon o javnim servisima, tako da još nije jasno da li će pred vladu, a kasnije i pred poslanike Skupštine Srbije, ići kao jedan ili kao dva zakona.Obradović je naveo da su osnovni zahtevi NUNS-a povlačenje države iz vlasništva u medijima, transparentnost vlasništva i zabranjena koncentracija vlasništva. Sekretar za informisanje u Ministarstvu kulture Dejan Stojanović je rekao da je rok za privatizaciju svih medija u Srbiji 31. decembar 2014, nakon čega će mediji čiji osnivač nije započeo privatizaciju prestati da postoje.”U 2014. će svi mediji preći na projektno finansiranje, a svi nivoi vlasti će biti obavezni da raspisuju konkurse za dodelu novca iz budžeta”, kazao je Stojanović.
Prema Agenciji za privredne registre u Srbiji postoji više od 80 državnih medija koje do početka 2014. čeka privatizacija.

Nema komentara

Trenutno nema komentara u vezi Rok za privatizaciju svih medija u Srbiji 31. decembar 2014. Možda želite da dodate Vaš komentar ?

Ostavite komentar