Visit Us On FacebookVisit Us On TwitterVisit Us On Youtube

Jednosmerne ulice bez saobraćajnih znakova za obavezan smer

Objavljeno u Društvo

Objavljeno January 25, 2017 2 komentara

Od početka godine mnoge ulice u Vranju koje su bile dvosmerne postale su jednosmerne ali samo na papiru, jer odgovarajući saobraćajni znaci još uvek nisu postavljeni, zbog čega ispaštaju gradjani koje je policija već počela da kažnjava u ulicama s novim režimom saobraćaja, uprkos dogovoru da to ne rade dok se ne postave odgovarajući saobraćajni znaci. Među njima je i Vranjanac Žika Stojković, koji je na Božić 8. januara dobio prekršajnu prijavu saobraćajne policije jer je iz Ohridske ulice skrenuo u Zmaj Jovinu, koja je promenjena u jednosmernu, ali on to nije znao jer još nije postavljen znak koji na to ukazuje. Policija ga je, međutim, tu sačekala i napisala mu prijavu. Nakon likvidacije Direkcije za izgradnju, obeležavanje ulica je prešlo u nadležnost vranjskog „Vodovoda“.Direktor vranjskog „Vodovoda“ Goran Đorđević iznenađen je odlukom policije da počne da kažnjava vozače samo nekoliko dana od uvođenja novog režima i signalizacije u saobraćaju, jer je postojao dogovor o toleranciji od mesec dana.- Kad smo uveli signalizaciju, dogovor je bio da bude mesec dana tolerancije i da policija nikog ne dira dok se ljudi ne naviknu na tu signalizaciju. Spreman sam da iz svog džepa nadoknadim štetu građanima koji su kažnjeni samo zbog neobeleženih ulica nakon uvođenja novog režima u saobraćaju – izjavio je Đorđević za Kurir. Direktor Vodovoda je rekao i  da saobraćajni znaci za obavezan smer nisu postavljeni u Ohridskoj i Čestelinskoj ulici, jer ih dobavljači još nisu isporučili, iako ih je „Vodovod“ naručio još pre Nove godine.

2 Comments

Trenutno ima 2 komentara u vezi Jednosmerne ulice bez saobraćajnih znakova za obavezan smer. Možda želite da dodate Vaš komentar?

  1. Da li je kažnjavanje vozača u skladu sa zakonom,ako ulica nije obeležena strelicom da je jednosmerna.

  2. Moslim da policija ne postupa po zakonu,a i sami treba da upozore da ulica nije valjano obelezena,a sudovi ovakve prijave odbace,a nadležne za propuste upozore,a krajnjem slucaju i kazne.

Ostavite komentar