Visit Us On FacebookVisit Us On TwitterVisit Us On Youtube

Obeležena 19. godišnjica od bombardovanja SR Jugoslavije

Objavljeno u Društvo

Objavljeno March 26, 2018 1 komentar

Na platou ispred Spomenika poginulima u oružanim akcijama i NATO agresiji u Vranju, obeležena je 19. godišnjica od bombardovanja SR Jugoslavije. Nakon državne himne “Bože pravde”, u izvođenju hora Gimnazije, pomen poginulima održao je episkop vranjski gospodin Pahomije sa sveštenstvom. Okupljenima se, potom, obratio gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković, koji je rekao da, skoro dve decenije, buđenje proleća obeležavamo sa najdubljim žalom. “Okupljeni danas, svedočimo velikoj nepravdi koja je zatresla Srbiju pre skoro dve decenije, odajemo počast svim žrtvama, ljudima i deci – herojima, čiji su životi okončani u bestijalnom napadu devetnaest zemalja na bespomoćnu ali ponosnu otadžbinu, željne jedino mira i blagostanja. Zbog NATO bombi koje su neumoljivo padale danonoćno, zatreptale su mnoge sudbine, pepelom su umrljane nevine duše, a zvuk radosti utihnuo je pred fijukom smrti i razaranja. Međunarodna zajednica ostala je nema pred neviđenom mržnjom koja se obrušila nad srpskim narodom, a Srbija kao mala zemlja pred svetskim silama oduprela se pre svega svojim srcem koje pokreću ljudi i njihova ognjišta”, istakao je gradonačelnik Milenković. On je dodao da nemamo pravo da zaboravimo one najmlađe koji bi izrasli u dobre đake i studente, ljude koji su imali još mnogo toga ovoj zemlji da ponude, kao i naše branioce, dostojanstvene i hrabre. “Nismo tražili ni hteli rat, ali sada sa punim pravom tražimo mir”, rekao je gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković. Vence i cveće na spomenik položili su članovi porodica poginulih, delegacije Grada Vranja, Vojske Srbije, Policijske uprave, BIA, gradske opštine Vranjska Banja, udruženja građana, obrazovnih institucija i političkih stranaka.

1 Comment

Trenutno ima 1 komentar u vezi Obeležena 19. godišnjica od bombardovanja SR Jugoslavije. Možda želite da dodate Vaš komentar?

  1. Nek je vecna slava svim poginulima ! Ko nije izgubio svog bliznjeg i osetio gubitak koji je nenadoknadiv nema pravo da komentarise ! Zalosno ,da deca odrastaju bez oca ,da majka zivi bez muza, da oca pamte po slikama .. 2 0

Ostavite komentar