Visit Us On FacebookVisit Us On TwitterVisit Us On Youtube

Od Nove godine minimalac u Srbiji iznosiće 155 dinara po satu

Objavljeno u Ekonomija

Objavljeno September 11, 2018 Nema komentara

OD Nove godine minimalac u Srbiji iznosiće 155 dinara po satu, ili 27.072, što je za oko 3.000 dinara više nego sada. Pošto socijalni partneri nisu uspeli da se dogovore, Vlada je presekla i predložila iznos koji je za 8,6 odsto viši od dosadašnjeg. Sa ovim predlogom saglasni su poslodavci, dok sindikati ostaju pri ranijem stavu i traže povećanje od minimum 10 odsto. Minimalna cena rada po satu sada je 143 dinara, a zaradu od 24.882 dinara prima oko 330.000 radnika u Srbiji. “Radićemo na tome da poboljšamo materijalni status građana i da izgradimo stabilnu i bogatu državu”, rekao je ministar za rad Zoran Đorđević. “Od 15. avgusta kada smo krenuli da razgovaramo o minimalnoj ceni rada, imali smo 5 sastanaka. Nije stvar u minimalnoj ceni rada koliko da na transparentan način predstavite šta država može, a šta želimo kao rezultat, kao i gde vidimo Srbiju za godinu dana”, objasnio je Đorđević.

Za Sinišu Malog, ministra finansija, povećanje minimalne zarade je deo šireg paketa mera koje bi trebalo da dovedu do boljeg privrednog ambijenta, zadovoljnijeg radnika i boljeg životnog standarda. – Sada smo na stabilnom putu oporavka naše ekonomije i minimalnu cenu vidimo kao deo mozaika koji se zove privredni ambijent, koji treba da doprinese da još više rastemo, da budemo bolji i da plate budu još više – rekao je Mali. 

 

Nema komentara

Trenutno nema komentara u vezi Od Nove godine minimalac u Srbiji iznosiće 155 dinara po satu. Možda želite da dodate Vaš komentar ?

Ostavite komentar