Visit Us On FacebookVisit Us On TwitterVisit Us On Youtube

Ove godine u različite programe obuka i prakse biće uključeno 10.000 lica

Objavljeno u Ekonomija

Objavljeno January 29, 2019 Nema komentara

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Zoran Đorđević i direktor Nacionalne službe za zapošljavanje (NSZ) Zoran Martinović potpisali su u ponedeljak Sporazum o učinku te službe za 2019. godinu, i tom prilikom je rečeno da je cilj da u narednom periodu nezaposlenost bude svedena na nivo ispod 10 odsto. Đorđević je novinarima rekao da je plan o učinku za prošlu godinu premašio očekivanja, da je dosta učinjeno i napravljen veliki pomak.”Ipak nismo zadovoljni, Vlada Srbije nije zadovoljna, razgovarali smo da treba da težimo da pređemo tu psihološku granicu i u ovoj godini spustimo nivo nezaposlenosti na ispod 10 odsto”, rekao je Đorđević.

Direktor NSZ rekao je da su u toj službi zadovoljni budžetom koji je opredeljen za ovu godinu za aktivne mere zapošljavanja koji iznosi 4, 5 miliona dinara.Takođe, na raspolaganju će biti i 200 miliona dinara od EU.Lokalne samouprave bi do 20. februara trebalo da apliciraju za finansiranje lokalnih akcionih planova i za te namene će biti opredeljeno 900 miliona dinara.”To je veoma značajno jer zahvaljujući tome možemo da pomognemo velikom broju ljudi, da se podigne nivo zapošljivosti, omoguće prekvalifikacije, otvaranje sopstvenog biznisa…Ta sredstva su namenjena za razvoj privatnog sektora kako bismo rasteretili javni sektor”, rekao je Martinović. Ove godine u različite programe obuka i prakse biće uključeno 10.000 lica. Mogućnost prekvalifikacije biće na raspolaganju za više od 2.000 ljudi.Martinović je naveo da je u Srbiji na kraju prošle godine zabeležena najniža stopa nezaposlenosti – 11, 3 odsto.

Nema komentara

Trenutno nema komentara u vezi Ove godine u različite programe obuka i prakse biće uključeno 10.000 lica. Možda želite da dodate Vaš komentar ?

Ostavite komentar