Visit Us On FacebookVisit Us On TwitterVisit Us On Youtube

Putin i Vučić razgovarali o svim temama društvenog života

Objavljeno u Politika

Objavljeno January 18, 2019 Nema komentara

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je na konferenciji za medije da je sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom razgovarao o svim temama društvenog života, Kosovu i Metohiji, I unapređenju ekonomske saradnje. Aleksandar Vučić je poručio da je Srbija pouzdan partner Rusiji, te da je tokom razgovora sa ruskim predsednikom postignut visok stepen saglasnosti o svim temama.Predsednik Srbije dodao je da je sa Putinom razgovarao i o Kosovu i Metohiji, ističući da je Srbija spremna za razgovore i kompromise sa Albancima, ali da neće da pristane na poniženje.„Plašim se da neki ljudi nisu spremni na komromise. Mi ćemo i dalje istrajavati na tome i tražiti ih, ali ponavljam, i to sam rekao Putinu, nikome nećemo dozvoliti da unizi Srbiju“, istakao je predsednik.Zahvalio se na podršci Rusije na očuvanju integriteta i nezavisnosti Srbije i istakao da je veoma zadovoljan napretkom saradnje dve zemlje u svim oblastima.Putina je, kaže, obavestio o taksama koje su Albanci uveli protiv Srbije, ali i o osnivanju tzv. vojske Kosova.„Čini mi se da smo i u tom pogledu dobili značajnu podršku predsednika Putina“, naglasio je Vučić na zajedničkoj konferenciji za medije sa Putinom koji se nalazi u poseti Srbiji.

Predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin rekao je da Moskva deli zabrinutost srpskog rukovodstva i građana u vezi sa KiM, jer koraci koje je preduzela Priština u poslednje vreme mogu dovesti do destabilizacije Balkana.„Ruski stav je poznat i slažemo se da je neophodno uzajamno prihvatljivo rešenje na osnovu Rezolucije UN 1244“, istakao je Putin na konferenciji za štampu nakon razgovora sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.Izrazio je žaljenje što su prištinske vlasti u proteklo vreme preduzele provokativne korake.S tim u vezi je ocenio da je odluka o transformaciji KBS u vojsku kršenje Rezolucije 1244, koja je dopušta bilo kakvo formiranje vojske, osum prisustva vojnog kontingenta UN.

Nema komentara

Trenutno nema komentara u vezi Putin i Vučić razgovarali o svim temama društvenog života. Možda želite da dodate Vaš komentar ?

Ostavite komentar