Visit Us On FacebookVisit Us On TwitterVisit Us On Youtube

U Vranju povećan broj pacijenata sa respiratornim infekcijama

Objavljeno u Društvo

Objavljeno February 12, 2019 Nema komentara

U Vranju je broj pacijenata sa respiratornim infekcijama u porastu, a kod 3 pacijenta klinički je potvrđeno da imaju grip tipa H1N1, saopštila je direktorka vranjskog Zdravstvenog centra dr Ljiljana Antić.Na Infektivnom odeljenju je devetoro hospitalizovanih pacijenata sa težom kliničkom slikom. Pet briseva je poslato u Institut „Torlak“ odakle je stigla informacija da četiri sigurno nisu sa virusom H1N1.Imali smo četiri pacijenta sa težim komplikacijama, jedan je transportovan u Vojnu bolnicu u Nišu, a tri na Infektivnu kliniku KC Niš, rekla je direktorka ZC dr Ljiljana Antić.

 Prema rečima direktorke Doma zdravlja dr Jadranke Ajanović, trenutno je povećan broj pacijenata sa respiratornim infekcijama. “U Predškolskom dispanzeru je povećan broj pacijenata ali nismo imali slučajeve pod sumnjom na grip.U Školskom dispanzeru je bilo četvoro dece sa težom kliničkom slikom koji su pod kontrolom, ali se takođe ne radi o gripu. Na Opštoj medicini imamo 232 teža slučaja sa dijagnozom akutnog bronhitisa i nekoliko pneumonija”, rekla je dr Ajanović .

Nema komentara

Trenutno nema komentara u vezi U Vranju povećan broj pacijenata sa respiratornim infekcijama. Možda želite da dodate Vaš komentar ?

Ostavite komentar